Tandlös....

Här är man lite efter ser jag.....men jag ska börja med att varna för lite små läskiga bilder. I lördags när vi var på bowling med sonens klass och tillhörande syskon hände det som inte får hända. Dottern ramlade pladask från ett relativt högt bord och slog munnen i ett lägre bord nedanför. Jag såg det hela i ögonvrån och det såg ut som hon flög :O Blodet forsade såklart och jag lyckades få en glimt av att tänderna satt kvar men det var inte mycket mer än det. Emirates kliniken hade tandläkare där på lördagarna och vi fick en akut tid till två timmar senare men vi åkte direkt ifall de hade tid att titta på henne innan. Eftersom det var sonens avskeds playdate med klassen (de splittras till nya klasser till nästa år) stannade maken och han kvar och spelade och åt lunch medans jag och dottern gav oss iväg. Hon grät helt hysteriskt, jag tror att hon hade ont och var rädd, hon hade ju själv sett blodet. Väl framme på kliniken blev vi omhändertagna direkt och en jätte gullig tandläkare fick titta i munnen (puman hade inte vågat ta ur papperet hon haft i munnen hela tiden innan dess). Hon konstaterade att alla 4 tänderna fått sig en smäll och att de två i mitten behövde tas ut.
 
 
 
 
Tandläkaren undrade om vi ville göra det där eller om hon skulle skicka oss till en barn tandläkar specialist. Tandläkaren ville nog inte skrämma dottern för resten av livet men jag förklarade att vi tagit ur en trasig tand där tidigare och att dottern gillar sin tandläkare så det var nog lika bra att få det gjort på en gång. Puman höll med och grät när hon fick bedövningen men hon var tapper och en tredje tand ramlade ur av sig självt när tandläkaren drog den brevid! :O Nu har hon med andra ord "tappat" sina 4 första mjölktänder och alla dragna av tandläkare.....Undrar om hon någonsin lär sig? Jag laddade upp en efter bild på facebook och en av kommentarerna jag fick var "egentligen är jag inte förvånad, det mest överraskande är att hon har klarat sig länge sen senaste olyckan" och det är nog så det är, puman kan inte hålla sig lugn, hon har myror i hela kroppen.
 
 
Det tog ett tag men några timmar senare, när bedövningen släppt, var hon sig själv igen, glad, pratig och studsande på soffan?! Tandfé pengar *3 spelade så klart in :O


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0