Syn undersökning

I veckan har en optiker besökt barnens skola och alla som ville har gjort en snabb syn undersökning. Igår fick vi hem papper med resultaten. Sonens är utan anmärkningar medans de skrev remiss på dottern för vidare undersökningar. Vi har funderat i de här banorna tidigare men inväntat optikerns besök på skolan då inget varit självklart. När jag läser på Specsavers hemsida står det så här:
 
Följande kan vara tecken på synproblem:
• Svårt att lära sig nya saker, att koncentrera sig och att sitta stilla.
• Svårt att läsa, läser sakta, kommer inte ihåg texten som barnet precis har läst, blandar ihop d och b, n och u, p och q, och använder sina fingrar för att följa linjen.
• Skelar, stänger det ena ögat under läsning eller klagar över dubbelsyn.
• Fysiska symptom som huvudvärk, speciellt i pannan och bakom öronen, trötta och röda ögon.
• Motoriska symptom, problem att fånga och kasta bollar, problem med balansen.
• Håller huvudet snett, till exempel i samband med TV-tittande.
 
De två första punkterna stämmer in jätte bra på henne men vi har tänkt att det beror på att hon är så pass ung i sin klass. När jag tänker efter känns det som hon rätt ofta säger att hon är trött i ögonen men jag har tagit det för lathet att hon inte orkar läsa. Trots att vi har en jätte stor tv sitter hon alltid precis framför den, på golvet. När man radar upp allt på det här viset kanske man kunde tycka att vi skulle ha gjort en koll tidigare än så här men vi har liksom inte satt ihop punkterna och allt kan ju ändå bero på annat.
 
Det är så klart ingen jätte grej, behöver hon glasögon behöver hon glasögon men de vanliga optikerna här i Dubai gör inte fullständiga syn undersökningar på barn utan man måste gå till ögonläkare så vi har har letat runt efter detta och har nu en tid bokad till på måndag. Vad resultatet än blir av den undersökningen ska det bli skönt att få besked, just nu cirkulerar detta i min skalle mest hela tiden och jag funderar om vi kunde ha gjort något annorlunda och satt ihop ett och ett tidigare så hon fått hjälp tidigare....


Kommentarer
åke

inte kul med syn problem.
vår ena dotter har tunnelsyn och ingen mörker syn och synfel med.
sitter 30cm från tv och har en 15tum.
hoppas ni får hjälp jobbigt att inte veta vad som är fel.
jag och andra dottern har glutenintolerans.
ha en bra dag

Svar: vi kommer säkerligen få hjälp. på måndag har vi tid hos ögonläkare men jag har hört om minst ett barn som fick samma besked och som inte hade några synfel alls när de väl träffade läkaren så vi får helt enkelt se!
pupa.blogg.se

2013-11-01 @ 11:07:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0