Double chocolate muffins
Imorgon kommer några av barnens kompisar hit och leker. Sonen har önskat "apple crumble" till fika medans dottern självklart vill ha något med choklad! Pajen fixar jag imorgon men idag har vi tillsammans bakat double chocolate muffins.Det blev både en omgång glutenfria och en omgång vanliga. De blev jätte chokladiga och goda :)
Ingridienser:
5 dl mjöl
2 1/4 dl socker
1.7 dl kakao
1 ½ tsk bakpuler
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 1/4 dl gräddfil (jag hade yoghurt)
1.1 dl vatten
1.1 dl mjölk
1.1 dl solros eller raps olja
2.5 dl choklad chips
Gör så här:
1. Värm ugnen till 160 grader
2. Blanda de torra ingridienserna (mjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och choklad chips) i en stor skål


4. Gör en grop i mitten av de torra ingridienserna och rör in vätskan, överabeta inte!

5. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 16-18 minuter (kolla med provsticka). Låt svalna på galler.

Bästa bakhjälpen!

Färdiga muffins!

Kommentarer
Trackback