pa sjukhuset

dottern valte imorse ett skoskap over sig och blev heltblaslagen. ni ar vi pa sjukhuset, de vill halla henne kvar for observation men de tror inte det ar nan storre fara. just nu sover hon och jag ska forsoka vila lite med.

Farligt effektiv igen :)

Nja inte jätte farligt men jag har ändå fått en hel del uträttat idag. 15km på crosstrainern, klippt håret, tagit blodprov och letat sport bh (dock utan resultat, hur kan man kalla sig sport affär men inte ha sport bh?). Ska nu leta lite på ebay, kanske jag kan hitta något där? Häromdagen fick jag förresten mitt "medlemsskap" i Coeliac association Malta. Fick en massa information och även nys om något som kallas toastbags. Det är en återanvändingsbar påse så att man kan rosta glutenfritt bröd i vanlig brödrost utan att det är risk för att man får andra brödsmulor med. Verkade kanon! De skulle köpa in, 2st för 8 euro men jag täntke mig för för en gångs skull och kollade ebay. Med frakt fick jag 4st för 4.98 GBP! Man ska banne mig alltid kolla ebay innan man köper nåt :) När jag var i London senast och bodde på hotell kunde jag ju inte äta någon frukost alls eftersom det var kontinental frukost och jag hade inte ens tagit med mig bröd eftersom jag visste att jag inte skulle vilja äta det rostat i vanlig brödrost. Nästa gång ska jag minsann äta rostad macka jag med :D

Pissig tisdag

Igår hade jag en riktig pissdag, punka på bilen! Den gick lite konstigt, sladdade lite tyckte jag när jag körde men det fanns ingenstans att stanna så jag tänkte jag kollar när jag kommit till destination. Väl framme hittade jag alltså punka på ena bakdäcket. Försökte byta däcket men hittade ingenstans att "sätta" den där grejen som lyfter bilen (heter det domkraft?) så jag vågade inte chansa, har hört att man kan förstöra bilen om man inte sätter den på ett bra ställe. Fick istället ringa bärgare som kom och fixade det. Tyvärr hade jag åkt till "världens ände" i onödan för det jag var ute efter fanns inte :(

Kasst internet

Vårt internet har förresten strulat ett längre tag, vi har ringt var och varannan kväll för att det bryts precis som det vill, flera gånger om kvällen. Det har bara hänt kvällstid men idag hände det även under dagen, tur att det kommer någon och ska kolla efter fel imorgon. Jag hoppas han hittar något fel, annars har vi inget annat val än att byta ISP och det är jag egentligen inte så sugen på att göra, vi kikade lite på vad de andra erbjuder och det som passar oss allra bäst är det som vi har just nu.

Maken är till Tripoli, minst 1 timme försenad. Detta för att de var tvugna att göra baggage ID, 2 personer har checkat in tillsammans, varsin väska men check in har registrerat dom på en person. Den ena personen dyker sen inte upp till flighten så de har en väska för mycket på flyget. Sanslöst!

Träningen

Jag måste säga att jag känner mig lite nöjd med att jag kommit igång skapligt med träningen. Har hittat ett "program" i ett magazine där man 2 gånger i veckan ska köra cardio på 30 minuter och 2 gånger i veckan ska man göra träningsprogrammet där det ingår rörelser och vikter. I 2 veckor har jag nu varit duktig och gjort mina 4 pass och trots att det ännu känns som jag ska dö när jag håller på så hänger jag i. Det bara måste hända något nu. Det syns inget på vågen än men jag hoppas att det kommer göra det snart nog. Däremot så kan jag känna att kläderna inte är riktigt lika tighta som de varit på slutet så någon skillnad har det väl gjort. Står i programmet att man ska märka resultat efter 4 veckor så jag får väl inte hoppas för mycket än....

Carnival

I mitten av februari firas Carnival här. Barnen klär ut sig och det är festligheter i Valletta. Jag har aldrig riktigt fattat vitsen men eftersom malteserna gör sån stor grej av det hela och de har carnival fest i skolan får jag väl skaffa något till barnen att klä ut sig i. Efter en snabb koll i affärerna här insg jag att det inte fanns mkt som jag tyckte var något att ha så jag fick vända mig till ebay som vanligt. Sonen blir pirat och dottern blir Peppa Pig. (klicka så får ni se)

Effektiv måndagsförmiddag

Imorse tog maken dottern med sig när han körde sonen till skolan. Jag fick då tid att träna lite, detta är eg ett kapitel för sig så jag återkommer om det. När de kom hem igen körde maken igång med att fixa med lådan till vatten pumpen på taket (det var inte bara vattenvärmaren som skulle få sig en låda, utan även vatten pumpen behövde tydligen skydd mot vatten och vind) medans jag tränade färdigt och sedan monterade sängborden. Nu är maken och jobbar och sonen spelar spel, Kalle Kunskap. Han spelar spelet från 3 år och det är eg liiiite avancerat för honom, jag måste hjälpa till jätte mkt. Jag har även lyckats parkera bilen i garaget helt på egen hand! Känner mig riktigt stolt :D

Härlig söndag

Igår for vi till lekpark på förmiddagen, barnen hade jätte kul ända tills dottern ramlade baklänges ner för trappen till det ena lektornet. En pappa som kom fram till henne ung samtidigt som mig blängde på mig som att jag är den allra sämsta mamman som finns eftersom jag inte var ett steg bakom dottern hela tiden. Själv kände jag mig inte alls misslyckad, hon har ju lekt utan problem 100 gånger förut och jag tycker faktiskt att barnen måste lära sig vad som händer när de inte är uppmärksamma på det de gör. Klart hon var ledsen men det var ju bara 4-5 trappsteg och "mjukt" underlag där hon landade så inte tog hon nån större skada direkt. Den här pappan som blängde hade säkert inte ens bilstol till sina barn och det är i mina ögon 1000 gånger värre än att inte stå som en hök över dottern varje sekund.  Efter ett stopp på Dr. Juice var det sedvanlig söndagslunch hos svärföräldrarna. Jag måste säga att det går bättre och bättre, det verkar som jag kan skaka av mig alla kommentarer bättre numer.

Mer picnic i lördags

Efter frukost picnicen i lördags morse åkte vi och hämtade maken när han kom från jobbet, tog en fika på flygplatsen och tittade på några flygplan. På vägen hem konstaterade vi att det var så fint väder att vi ville ut igen så vi kastade ihop en snabb picnic och drog iväg för att äta lunch ute och öva lite med julklappen (scootern). Ser lite hemskt ut att vi sitter på asfalten, vi är verkligen i behov av en picnic filt, letade efter en filt med "plast" eller pressäning under i sverige i somras så man även kan sitta på fuktigt underlag utan att bli blöt. Om någon vet var man kan få tag på detta tar jag tacksamt emot förslag! Sen åkte vi och gick en liten promenad vid havet, plockade snäckor, kastade stenar i vattnet och tittade på alla maneter! Det är hisekligt många, har för mig att jag hört att de brukar komma när det är varmt i vattnet, därför vi brukar klara oss när vi åker och badar tidigt på säsongen så nu vet jag inte alls hur det kommer bli i sommar. Snart får vi nog köpa medlemsskap i pool för att kunna bada alls :O När vi kom hem hjälpte hela familjen till att tvätta bilen.









Stackars puman i skönhets salongen

Jag har helt glömt att berätta om dotterns reaktion när vi kom in i skönhets salongen. Hon som alltid är kaxig och glad blev helt försörd och grät stooora tårar. Efter några sekunders tänkande kom jag på att det nog var britsen hon blev rädd för, 3 sprutor de senaste 3 veckorna hade nog gjort sitt till och hon trodde väl det var dax för ännu en stackarn :) Jag försökte trösta och min beutician försökte förklara att hon inte är en doktor men det enda som funkade var när jag klättrade upp på britsen, då satte hon sig glatt och lekte med det pussel jag hade tagit med mig till henne. <3

Golv picnic

Sonen sov länge idag, kom inte upp förrän efter 7.30. Skakade ut en filt på golvet och ville leka picnic. När jag föreslog att han kunde äta sin frukost på picnic filten blev han jätte glad. Två underbara ungar har sedan suttit på golvet med varsin smörgås och tittat på tv. Nog får man väl mysa lite extra på helgen? :)



Promenad i söndags

I söndags hade vi ingen lunch med makens familj, det var riktigt skönt att ha en söndag när vi kunde umgås och ha det mysigt bara vi. Vi var till Bugibba och gick en promenad, stannade på ett fik en liten stund. Men dit ska vi inte gå igen, det var rena rama rånet, 1.45 eur för en liten festis med äppel juice som i affären kostar 40-45 cent! Visst förstår jag att man får betala mer när man kan sätta sig där och fika osv men det var ju hutlöst! för 1.50 får man ju en tropicana juice i Sliema!





Nya lekparken

7e Januari var vi och provade den nya lekparken i Ta Qali





















Skolkonserts repetition

Här är en bild på sonen och hans klasskompisar när de övar till julkonserten som vi ju missade. Därför fick vi komma och titta på en repetition istället :)

Rest bilder från sverige

Barnen klädda till Lucior på morfars födelsedag

 

 

 

Dottern bakar lussebullar

 


Mamma/mormor visar sonen hur bullarna ska rullas


Sonen provar på egen hand


Även maken ville prova

Pepparkaksbak

Londonresa nr 2

Guuud vad jag ser fram emot att komma iväg till London igen. Visserligen är det jätte lång tid kvar, det blir i november igen men det är ju bra att ha något att längta efter! Har haft lite funderingar kring hotell och har efter mkt om och men kommit underfund med att vi nog ska försöka bo på samma hotell igen, dumt att köpa grisen i säcken när vi trots allt var nöjda med hotellet. Mamma och jag har planerat att åka igen och den här gången kanske en, (eller två!) barndomsvänner kommer med. Jag hoppas vi kan komma iväg alla 4, det skuller verkligen vara mysigt! Den ena har precis börjat jobba igen då efter mammaledighet men förhoppnignsvis kan hon ta semester i 4 dagar och komma med så vi får oss en riktig tjejresa utan barn allihopa. Visserligen får ju mamma sitt barn med, men utan småbarn då :) När man fått barn uppskattar man några dagar på egen hand så mkt mer än man nånsin gjorde tidigare.

Ruggigt värre

Utanför blåser och regnar det i byar. Ruggigt värre men lite mysigt att sitta inne och kura. Precis kommit hem från att ha kört sonen till skolan och hunnit med att vaxa ögonbrynen, det var loooong overdue kan jag säga! Sååå dålig på att noppa själv och kommer alltid på det när det är stängt på salongen (dvs morgon eller kväll) men idag lyckades jag.  Maken är i Catania, flög upp tidigt imorse och blir kvar där under dagen, undrar vad de ska hitta på där idag och hoppas de har bättre väder.

Jobbångest

Idag hade jag besök av en kompis och hennes två barn. Vi kom att prata om när och hur det är dax att gå tillbaka till jobbet. Det satte griller i huvudet på mig, för egentligen skulle jag ju tycka att det vore trevligt att jobba lite, komma iväg från allt det där "hemma". Men å andra sidan får jag panik (ok, lätt överdift) över tanken att bara ha 24 semsterdagar på ett år. Detta skulle ju innebära att jag måste jobba när barnen har sommarlov! Goodbye till långresor till Sverige osv. Plus att jag allra helst bara skulle vilja jobba de timmarna som barnen är i skolan och det är inte direkt såna krav man vill komma med på en arbetsintervju. Sen är det ju det där med skattelättnaden som maken får för att han är den enda inkomsttagaren i familjen....den innebär ju att jag måste tjäna rätt bra med pengar för att det ska vara "värt" det att gå till jobbet. Ska försöka förklara hur det funkar. Om både jag och maken jobbar betalar vi båda skatt, man har en viss summa (X) som man får tjäna skattefritt och sen kommer det i trappor hur mkt skatt man betalar. Om bara maken jobbar får han tjäna mer än X skattefritt, det är inte X gånger 2 men kanske X plus halva X. (Hänger ni med?) Eftersom han är "höginkomsttagare" är det alltså bättre att han får tjäna mer pengar skattefritt och därmed hamnar mer av hans inkomst oxå i lägre %satser. Så när jag räknar efter om det är "värt" för mig att gå till jobbet måste jag se om min lön överstiger den besparingen som maken gör på sin skatt. Visserligen gör den ju det men på det måste man räkna av någon form av nanny/barnpassning oxå. Efter resonemang med en annan mamma här nere på msn ikväll har jag dock insett att det faktiskt är lika bra att inte jobba, barnen blir sjuka och man måste vara hemma (VAB finns ju inte) och så alla mina egna besök på sjukhuset.

Låååång lista

Vi har en jätte lång lista över saker som vi måste försöka fixa/åtgärda/skaffa här i huset. Förra veckan lyckades jag fixa fogarna i dusch utrymmet i vår "ensuite". Nu måste den stå orörd i en vecka och sedan får vi hoppas att det blev bra. Vi har även äntligen fixat ett element till vårt sovrum, det har blivit rätt kallt de senaste veckorna. Idag har jag frostat av frysen (det behövdes verkligen, isen var så tjock på en del ställen att det inte ens gick att öppna luckan helt! Maken har varit och lämnat bilstolarna till försäkringsbolaget så nu ska vi bara invänta besked och se om vi får några pengar på försäkringen. Skönt att iaf få till en start på det hela, tanken är att vi ska ta vår lista och sätta som mål att beta av en sak varje vecka, en del saker tar längre tid än andra så ibland tar det bara en dag att få något klart, ibland får man ta ännu mer tid.

Det som är kvar att fixa med är följande:

Sängborden i sovrummet
Fixa "lådan" till gasvatten värmaren
Måla taket och väggarna i tvättstugan
Få upp hyllor & tvättfat i tvättstugan och organisera
Organisera garaget
Få upp vägg dekorationer
Skaffa småförvaringslådor till bokyllan vid datorn + "sminkspegel"

Quality time

Igår tog svärföräldrarna hand om barnen för att jag och maken skulle kunna göra något tillsammans bara vi. Vi hade sagt att vi ville se på bio och äta något i lugn och ro. Valde att se Avatar och den är ju så lång att vi bestämde oss för att gå på eftermiddagsvisningen och äta middag efter. Filmen var verkligen riktigt bra, jag hade eg inga förhoppningar innan bara kände att vi borde ha sett den men den var som sagt jätte bra. Efter det åkte vi till restaurangen vi valt, Henry J Beans, där de har kanongoda virgin coctails och smaskiga nachos. Vi var där lite tidigt så vi drack några drinkar innan maten. Sen åkte vi en liten sväng med bilen, så där som vi brukade göra "på den gamla goda tiden". Redan 20.30 var vi hemma och kl 22 låg vi i sängen. Skönt ändå när man vet att barnen kommer vakna upp tidigt, huvudsaken var ju att vi fått lite tid för oss själva.

Läkarbesöket

Jag hade fått tid kl 7.40, kom dit runt kvart över sju, som vanligt. 7.40 släppte de in oss med den tiden och jag var ändå nr 4 i "kön". För andra gången på nästan ett år var läkaren försenad och jag fick vänta jätte länge, strax efter 9 kom jag in. När jag väl kom in gick det dock ganska bra, han förstår fortfarande inte varför jag inte svarar på medicinen som jag borde. Ville ha det till att jag nu inte har höga levervärden pga sjukdomen utan för att jag är överviktig. Jag försökte förklara att jag gör allt jag kan för att gå ner i vikt, jag äter så nyttigt jag kan, försöker minska portionerna osv. Han var oväntat förstående och sa att han förstår att det är svårt att hantera hungern med medicinen och att han vet att vi båda gör vad vi kan, jag med vikten och han med att gå ner i medicineringen. Han sa att han nu inte tänker gå ner förrän flera prover i rad visat nedåtgående trend och det känns ändå rätt bra, det har varit jätte tufft mentalt att ryckas mellan hopp och förtvivlan, där ena dagen jag fått gå ner i medicineringen och nästa ringer han och säger att proverna gått upp och jag måste äta mer igen. Plus att kroppen naturligtvis oxå säger sitt, hungern är verkligen inte att leka med. Proverna som jag tog i onsdags är dock bland de lägsta jag haft (bara en gång, i juni förra året) har de legat lägre så nu känns det kanske lite positivt igen. Och det känns ju bra oxå att veta att det inte bara hänger på vikten, för jag har ju inte gått ner i vikt mellan de senaste två blodproven.

"Kom kom"

Dottern har börjat säga "kom kom" och så vinkar hon att man ska komma. Hur gulligt som helst.

Världens bästa uppvaknande

Efter en väldigt tidig morgon tänkte jag passa på att vila lite med dottern efter lunch. Jag och båda barnen satt i soffan och jag dottern somnade medans sonen satt brevid och kollade på lite barnprogram. Jag vaknade till av att sonen skruvade lite extra på sig men jag orkade inte riktigt öppna ögonen. Då kände jag hur han satte en puss på min kind och sedan en i min panna. Kan det bli bättre än så?

Oväntat tillfreds

Sitter i soffan och känner mig oväntat tillfreds. Idag har vi hunnit med massor, lämnat bilen till lagning, handlat mat, packat upp väskorna från sverige resan, tvättat 3 maskiner tvätt (en fjärde är på g just nu), varit med barnen till lekpark och sedan till San Anton Garden för en liten promenad blad träd och blommor, tagit mig upp på cross trainern i ett försök att komma igång igen efter julen och diskat upp nappar och annat.

Imorgon är maken ledig igen och på onsdag börjar skolan igen för sonen, så vi ska försöka hitta på något roligt tillsammans allihopa. Kanske ska vi försöka ta oss iväg på picknic? Ja vi får se vad det blir. Nu ska jag sticka några varv på sonens kofta.

Hyrbil

Nu har vi lämnat in vår bil på lagning och hämtat hyrbilen som vi får ha under tiden, en Peugot 206. Solen skiner och jag tvättar allt jag orkar (haft lite back log efter resan). Shoppingen är avklarad, maken och dottern ska ta siesta och jag och sonen sitter i soffan och myser med varsin laptop i knät. Jag surfar och han ser på Mamma Mu och Kråkan.

Hoppsan

Skulle precis börja skriva ett inlägg om hur vi inatt ska prova att flytta ut dottern ur vårt sovrum. Jag bar ut hennes spjälsäng och nattade barnen tillsammans och smög sedan ut. Sonen sov gott och jag trodde dottern sov oxå. Plockade undan lite disk och satte mig till rätta och hörde värsta illtjutet. Dottern var vaken! Nu vet jag inte om hon somnat och vaknat igen (jag tror faktiskt det) eller om hon aldrig somnat. Hoppas att det är något tillfälligt för nu vill jag verkligen "ha tillbaka" vårt sovrum. Kunna använda toaletten där, få plats för nattduksborden och slippa smyga in när det är läggdax.

Lady Gaga

Har ni sett videon till Lady Gagas Paparazzi? Alltså hela den långa versionen där hon "spelar" mot Alexander Skarsgård.

Om inte kan ni se den här
Jag hävdar med bestämdhet att det inte kan vara Lady Gaga som pratar svenska så utan brytnig medans maken säger att man kan lära sig att härma ljud och att det visst kan vara hon som pratar i början på videon. Vad tror ni?

Året som gått..

Alla verkar ha sammanfattat året i sina bloggar och jag kör en kortversion, det har inte varit det allra bästa året för min del trots att vi äntligen flyttat till större boende där vi verkligen trivs! I samband med bostadsköpet och livförsäkring fick vi veta att mina levervärden var 7 gånger högre än normalt och där började våran resa. Efter besök hos olika doktorer och olika tester fick jag diagnosen Autoimmun hepatit (AIH). Mediciner bestående av kortison och annan immunförsvars nedtryckade medicin, och allt detta lagom till när jag skulle ta tag i graviditetsvikten! Min egna rätta medicindos har vi (läkaren) inte hittat, värdena svänger och stabiliserar sig inte. Levern fortsätter alltså att vara väldigt utsatt. Humöret har sviktat, vissa dagar är lättare än andra och vikten har jag inte lyckats med alls :(

Morfar dog i maj efter en tid med cancer.

Nu över till något trevligare. Barnen har fyllt 3 respektive 1, de växer och frodas. Dottern går och säger en hel del ord. Sonen trivs i skolan och pratar mer och mer. Vi får oss många goa skratt av hans kommentarer.

Vi spenderade en hel månad i Sverige i somras, underbara dagar med underbar familj och vänner. Året "avslutades" med 3 veckor i sverige över jul med massor av snö, kyla och god mat.

Nu hoppas jag verkligen att 2010 kan bli ett bättre år, åtminstone hälsomässigt. Flygbiljetter till nästa sommar är bokade, det blir en månad i sverige igen, men lite senare på sommaren. Många fina besök är inbokade oxå och det ser vi verkligen fram emot!

Gott Nytt År!

Hoppas ni hade mysigt firande med familj och vänner. Själv somnade jag redan innan 22 så det blev inget inringande av 2010 för min del. Mysigt firande blev det ändå då vi åt 3 rätters med barnen innan de la sig, sedan nattade maken barnen och jag tog mig en härligt bad med badbomber jag fick i julklapp. Efter det blev det en film i soffan men jag somnade alltså ungefär halvvägs :)

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0