Blåser!

Ute blåser det som attan, det svalkar jätte skönt här inne i lägenheten. Båda mina älsklingar sover medans jag sitter här och kikar på lite Entourage.

En halv vecka har gått fort, i måndags förmiddag var jag på SPA och fick massage, pedikyr och vaxning. Skönt och avslappnande. På kvällen var vi till makens kusin för att lämna bröllopspresenten. Igår träffade vi makens kompis och hans son i lekparken och på kvällen grillade vi. Vi köpte även en liten uppblåsbar plaskpool som sonen och jag invigde idag när pappan jobbade. Sonen älskade poolen och plaskade runt som bara den, underbart att se. Jag trodde jag skulle få lite sol på benen men icke, jag blev kvar i poolen jag med.

Det som hänt i övrigt gäller bröllopet men jag vet inte om jag orkar skriva ner det, jag är så trött på dubbelmoral och folk som inte kan stå för vad de tycker och de beslut de tagit....

Lördags kväll och schlager

Har inte orkat titta, men jag kunde ju inte missa Charlotte så henne har jag sett. Inget dåligt framträdande iaf. Vi har istället städat trapphuset, blääää. Äckliga hundhår...

Igår jobbade maken på kvällen och jag och sonen stod och kollade genom fönstret när en precis likadan bil som våran åkte förbi. "mamma" utbrast sonen och vägrade sedan lämna fönstret, han trodde pappan hade åkt iväg med bilen utan honom. Där stog han ynkligt och ropade "mamma, mamma, mamma" ett bra tag. Gullgossen...

Han har oxå lärt sig säga "no", så nu kör han ramsan "no, no no" mest hela tiden, och speciellt när han vet att han gör/ska göra nåt han inte får. Urgulligt på ett sätt, men tänk om han kunde låta bli att göra det när han vet att det är fel istället :)

Bebis var väldigt aktiv igår på eftermiddagen, var med om något jag aldrig fick med sonen, något "kantigt" kom ut på sidan och jag kunde tydligt känna en armbåge eller ett knä eller kanske en fot? Riktigt häftig känsla, och hon skickade ut samma kroppsdel flera gånger om.

Svägerskan ringde igår och funderade över sitt grav test, hon hade fått ett svagt streck och hon var 3 dagar sen med mensen. Jag förklarade att ett steck är ett streck osv men hon ville testa med morgon urinen idag. Tydligen tyckte hon att det blev ännu svagare imorse så hon tog med sig testen till en läkare....Det är ju en helt annan historia, vad ska en läkare kunna se som inte hon ser? Ja ja, nu var det ju inte min tid hon tog upp med att visa testen så visst. Där hade hon fått ta ett nytt test som läkaren sa visade svagt positivt, men hon vågar fortfarande inte tro det. Hon har visst inte ens sagt till sin man att hon fått ett svagt test så bara jag och maken vet (fast hon tror att han inte vet, men hon ringde ju på mobilen när han satt i bilen så han kunde ju inte undgå att höra). Hoppas att pyret väljer att stanna hos dem. Det vore trevligt för dem som ville så gärna, kul för sonen och bebis med en kusin och så naturligtvis att jag kan få svärmor "off my back".

Nu blir det nog en Rennie, följt av tandborstning och sedan sängen. Det går nog åt pipan för Charlotte iaf, det verkar ju som eurovision kommer stanna i öst..

Sjuk men nyklippt!

Som jag misstänkte räckte det inte med att gå och vila, natten till igår var hemsk, svårt att andas och sonen som fick ligga brevid oss låg och bökade. Igår mådde jag inte heller så bra men natten har varit lite bättre. Näsan är väldigt täppt, jag hostar lite och känner mig tung i huvudet.

Idag har både jag och sonen klippt oss, för sonen för första gången hos frisör och han var inte helt övertygad men det gick rätt bra ändå. Blir nog skönt för honom att bli av med lite kalufs när det börjar bli så varmt. Mitt hår åkte av en del oxå, har ju inte klippt mig sen mars så det känns jätte bra.

Nu ska vi ta lite siesta!

Shopping fynd!!

Idag skulle vi så iväg och leta kläder och div accessoarer till bröllopet. Efter mycket dividerande besämde vi oss för att åka till huvudstaden trots att det inte kändes helt rätt, ingen av oss visste riktigt vart vi skulle gå för det vi ville ha. Men vilken tur att vi åkte dit, först fick vi äntligen bytt ett 3 pack shorts som svärmor gett sonen (som vi redan hade en omgång av) mot den där snygga skjortan vi såg igår men som inte fanns i rätt storlek. Sedan skaffade vi ett par inne/hemma skor till sonen på samma ställe. Vidare började vi jakten på skjorta till maken, han ville ju ha en vit skjorta med vitt mönster, helst ränder och helst med kort ärm. Först hittade vi en skaplig för 20 eur men maken var inte helt nöjd så vi gick till en annan affär och här hade de en som han gillade skarpt för endast 10 eur! Där fanns även andra snygga skjortor och han slog till på en gulrutig som jag föreslog. Sedan hittade vi en affär där de sålde slipsar till halva priset, dvs ung 3.50 eur styck så han valde ut två, en rödrutig och en lite limegrön aktig med nåt mönster på. Riktigt snygga. Jag hittade en svart sjal men svart mönster på att ha på axlarna ifall det blir kallt på kvällskvisten men oxå ett snyggt svart diadem med svarta stenar. Jag tror vi kommer va snyggaste bröllopsgästerna ;)

Efter eftermiddagsvilan vaknade jag med rinnig näsa och nu på kvällen har det blivit värre, ögonen rinner oxå och det gör ont i halsen, ska jag behöva bli sjuk nu? :( Ska gå och lägga mig och se om jag kan kurera mig och hoppas att jag mår lite bättre imorgon.

Trevlig vecka

Igår körde vi pappa till flygplatsen, det var lite sorgligt att se honom åka men den här gången hade jag ju både maken och sonen med mig och då är det ju lite lättare. Vi har haft en trevlig vecka och det har gått blixt fort!

Idag har vi varit och kikat efter en skjorta till sonen att ha på bröllopet, vi köpte en blå rutig men vi hittade en som egentligen är snyggare men som inte fanns i hans storlek. På onsdag ska vi åka till huvudstaden och kika om det kan finnas i rätt storlek där. Vi har även varit och provat klänningen jag ska ha på bröllopet hos han som ska sy in den, hoppas verkligen det blir bra! Man känner sig ju inte direkt finaste man nånsin varit med en stor mage och en massa extra kilon...

Nu ska jag sova, det blev lite sent ikväll, har sett senaste avsnittet av Desperate Housewives och One Tree Hill och nu är jag ikapp på Ugly Betty. Maken borde snart komma hem men jag tror inte jag orkar hålla mig vaken. Vi får väl se ;)

Åhhh Gio!!!

Heja Gio....klart du ska ha Betty!!!! Im rooting for you!

Jag blir så arg att jag tror jag dööööör!!!

Ingenting är tydligen heligt längre...eftermiddagsvila verkar inte existera.

Vi har som tidigare sagts våran feast den här veckan och det har satts upp skyltar och lämnats lappar att man inte får parkera på vår gata mellan 17.30 och 23 ikväll. Vi ska ju köra pappa till flygplatsen och måste åka innan dess så vi parkerade här ute så att vi skulle kunna packa i väskorna lätt osv. 14.45 ringer telefonen, maken som sitter med sonen i knäet försöker svara men hinner inte. Nu är sonen vaken. 5 minuter senare ringer det på dörren, utanför står en polis som säger åt mig att flytta på bilen :O Va? Jag tjafsar med honom och hävdar att det ska vara från 17.30 och inget annat och att vi ska iväg innan dess. Han godkänner det efter att jag gnällt som bara den. Ytterligare 5 minuter senare ringer det på dörren igen och nu är det definitivt omöjligt att få sonen att somna om. Utanför står samma polis som säger att hans chef säger att vi måste flytta på bilen! Både jag och maken är vid det här laget rosenrasande över det hela. Han går dock ner och flyttar bilen men pratar med "chefen" och säger att det är väldigt dåligt, att om vägen ska vara utan bilar från kl 15 får de ju sätta upp en skylt som säger just det och inget annat. Hade det stått 15 hade vi ju respekterat det och inte parkerat, på samma sätt som vi skulle flytta bilen innan 17.30. De beklagar så klart och säger att han har rätt, men han måste ändå flytta bilen, och sonen är ju redan klarvaken, det hjälper ju oss inte. Nu ser jag inte alls fram emot kvällen då han bara sovit hälften av det han brukar/behöver sova. Kollade sedan upp telefonnumret och det visar sig vara från våran lokala polis station så det var polisen som varit hel hysterisk över våran bil som stog parkerad där den enligt all information som gick att få skulle få stå i 2½ timme till. Jag blir så arg och grinig :(

Förlossnings oro..

Jag har börjat känna lite oro inför förlossningen nu. Inget som hänger över mig, som jag bär med mig hela tiden men vid tanke på att jag "snart" ska föda ett till barn får jag en oro känsla i magen. Kan inte heller sätta fingret på vad det är. Kanske allra mest för att de resonerar olika här mot i sverige, här klipper de hellre än låter en spricka, dagen efter BF sätter de igång en utan att kolla om man är "mogen", oroar mig för att spricka lika mycket som jag gjorde med sonen osv osv. Och så naturligtvis det att maken är pilot och därmed kan vara uppe i luften när det sätter igång och jag inte alls har lust att ta med mig svärmor in till förlossningen! Tur att jag har en vän här nere som sagt att hon lämpar sina barn på deras far och åker med mig om det skulle behövas :) Skönt att veta...nu har jag iaf två alternativ.

Båda gossarna sover....

maken gick för att natta sonen, tyckte det tog lite lång tid och när jag kikade in ser jag att de sover båda två....mina älsklingar!

I söndags kom pappa och hans sambo på besök, mycket trevligt. Vi tar det lugnt och gör inte så mycket utöver det vanliga. Det räcker med att ses, alla sevärdheter är ju avklarade vid det här laget. Inatt sover de på hotell så jag trodde att vi skulle ha myskväll jag och maken, men där bedrog jag mig tydligen :)

Igår fyllde jag år, ytterligare ett år närmare 30...det är väl bara att inse att man inte blir yngre. Det blev god fika med underbar utsikt till att börja med och på kvällen härlig middag på favorit restaurangen. Fina presenter blev det oxå, en stor underbar grill av pappa, necessär av mamma och den efterlängtade Aloe Vera gelen och från favorit pojkarna fick jag present kort på gravid massage och pedikyr :D

I helgen ska "vi" tydligen fira vårat skyddshelgon och festen har redan börjat, musiken dånar...underligt att det gick att somna överhuvudtaget. Det verkar bli större för varje år, utsmyckningarna på gatan är fler och "vackrare" än nånsin. Har lite svårt att tro att dessa fester som hålls i religionens tecken skulle ha uppskattats av de helgon de hyllar med fylla, och störande av hela byn med musik, orkestrar och fyrverkerier under en veckas tid.

För den som eventuellt läser bloggen med jämna mellanrum kan jag oxå meddela att det nu visar sig att sonen visst är välkommen på bröllopet så nu ska vi gå alla tre :D

Mors dag imorgon!

Imorgon firas mors dag här hos oss och idag kom sonen med ett kort och gav mig. Maken hade alltså smygit iväg och fixat ett kort som sedan den 1½ åriga gossen fått kladda lite i. Jätte gulligt!

Det var länge sen jag skrev, har haft dåligt med inspiration och så har ju maken kommit hem, fullt upp med andra ord. 

Mamma har alltså åkt och vi överlevde dagarna innan maken kom hem. På söndagen var vi till flygplatsen och skulle hämta pappan. Jag förklarade för sonen att vi var där för att hämta pappa, då drog han iväg och letade igenom terminalen och ropade "mamma, mamma?" När sedan fadern kom ut blev han jätte glad av att se honom och sprang fram så han fick en kram. Mamma hjärtat värker när man ser vilken underbar relation de har.

Sedan maken kommit hem har vi fyllt dagarna precis som vi brukar, promenad på förmiddagen, lunch, vila och sedan en sväng ut igen antingen innan eller efter kvällsmaten. Men nu med pappan med, sonen har varit såå glad.

Igår städade vi hela lägenheten eftersom det skulle komma spekulanter men de dök aldrig upp och trots att maken pratade med mamman till han som skulle komma hörde de aldrig av sig. Väldigt dåligt, speciellt som maken och sonen satt i bilen vid en träff punkt och väntade på dem.

Idag har vi varit till gynekologen som kollat blodtrycket, vikt och så har han kollat att bebis har det bra där inne. Han sa att det inte har tillkommit nåt mellan benen så det ska väl vara en flicka då :D Maskinen räknade oxå ut att bebis nu väger ung 1.7kg och hon verkar ligga med huvudet neråt. Här verkar man inte bry sig om att kolla om bebis är fixerad eller inte så jag vet inte om det kan vara så att hon vänder sig igen, vi får väl se. Nu när jag skriver om henne gör hon ett nytt utbrytelseförsök ur magen. Jag kan inte minnas att sonen var så här livlig.

Bröllopet som jag funderade över tidigare har jag nu bestämt att jag skippar, det känns inte rätt mot vare sig sonen eller en ev barnvakt att lämna honom. Bröllopen här är ändå så opersonliga att det inte känns som jag missar något. Har hört från andra (även malteser) som inte heller skulle lämna sitt barn med någon den inte känner så jag tänker inte känna mig dum.

Detta blev ett rörigt inlägg, många stökiga tankar som far när man inte skrivit på länge. "Pojkarna" är i duschen och jag tror jag ska göra dem sällskap. Men innan jag slutar vill jag passa på att ännu än gång gratulera min vän till hennes lilla son! Hoppas ni har det bra.

Bröllops bekymmer

Vi är bjudna på bröllop i slutet av maj och sonennte medbjuden. Det är makens kusin som ska gifta sig så hela hans familj är naturligtvis bjudna. Bröllopet är på kvällstid, och ett typiskt maltesiskt bröllop, dvs ingen middag utan mingel hela kvällen med snittar. Iom att farmor, farfar, faster och farbor till sonen kommer gå på bröllopet allihopa har vi ingen barnvakt. Nu till min fråga/mitt dilemma, är jag konstig som  inte vill lämna gossen med någon han inte känner väl, som ska natta honom och finnas där ifall han vaknar? Just nu lutar det åt att maken får gå på bröllopet själv och jag stannar hemma med gossen, vi har tyvärr inga vänner som vi träffar så mycket att han skulle känna sig trygg med dem, utom någon enstaka, men de har barn själva och kan därmed inte bara komma hit hursomhelst. Jag känner mig jätte förvirrad, och tror att malteserna inte alls kommer ha förståelse för att jag inte vill lämna honom med "vem som helst".

Jag saknar min make :(

Nu är jag trött på att vara utan maken....jag vill ha hem honom och det snarast!

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0