Bara måste dela med mig

Den här bilden fanns med i veckans newsletter från skolan och jag bara måste dela med mig av den. Tycker den verkligen visar hur kul sonen (och de andra barnen) har med sina fröknar.

Min mosters fina dikt till morfar

"Var hittar vi de vakraste orden för att säga hur du var,
var hittar vi din värme och röst och var finner vi vår tröst?
Jo i varje del av våra hjärtan,
i minnena du gett, i varje sång du sjungit
där finner vi din röst
Där finner vi vår tröst"

Sports day

Idag hade sonen sin "sports day" på skolan. Fröknarna hade gjort ett jätte jobb och förberett dels en "hinderbana" och lite sång och dans. Barnen tyckte det var jätte kul att få visa upp sig för föräldrarna och spexade järnet. Jag var så stolt så jag höll på att spricka, naturligtvis var min son sötast och bäst ;) Snacka om fånig man har blivit sen man fick barn! En timme tog "uppvisningen" och sedan fick barnen medalj och glass. Sonen ville gärna stanna kvar och måla med de andra barnen så han fick en extra dag på skolan medans jag och maken åkte och tog en fika i lugn och ro. Bilder kommer när nya kortläsaren dyker upp med posten.

Huvudläraren i sonens klass hade lovord att säga om sonen, hur snäll och rar han är men även att vi har lyckats så bra i anknytningen till sonen. Hon sa att han är ett perfekt exempel på hur det "skulle" vara. Vad stolt man blir!

Korläsaren är här...här kommer bilder
























Pampering

Idag var jag till salongen och fick min manikyr, pedikyr och vaxning av både ben och ögonbryn. De två senaste var väl inte jätte trevligt men manikyr och pedikyr var helt underbart. Jag bara satt och njöt och hade lätt kunnat somna. Totalt avslappnande.

Just nu är maken borta med barnen en sväng så att jag får lite tid för mig själv, på fredag åker han till Amsterdam för simulator och kommer inte hem förrän sent på söndag natt. Det blir tuffa dagar i värmen, det är inte helt bara att ta sig ut när det är så pass varmt.

En liten tösabit

Den sista av mina gravida vänner har nu fått sin lilla dotter. Det gick över tiden men till slut tittade bebisen ut. Grattis till er nyblivna föräldrar! Ser fram emot att se er i sommar och höra hur det gick på förlossningen. Kram!

"Ovely mummy!"

Igår kväll var jag upp och målade på taket i ett par timmar efter kvällsmaten. Det är så himla mycket att göra hela tiden och det hänger över mig. Vill helst få målat lite innan det blir dödshett även kvällstid. Sonen var mkt duktig och höll sig på avstånd från färgbyttan och den nymålade väggen. Rätt vad det är säger han "ovely mummy", vad sa du sa jag? "painting ovely mummy" svarar han då. Tycker du att jag målar lovely frågade jag då, Yeeees svarar sonen. Hur gulligt är inte det?

Mobil jakt

Sitter just nu och letar mobiler, både jag och maken verkar behöva ny. Hans telefon slår av sig hela tiden och det funkar ju inte i längden. Min laddar bara när den har lust, och oftast inte fullt. Om någon har någon bra mobil att dela med sig av är ni välkomna, vi vill båda ha något billigt eftersom barnen gärna tittar (leker) med dem och det räcker att man kan ringa och skicka sms med dem. Jag vill gärna ha en "tjej telefon" i rosa, lila, vitt eller något fint mönster.

Vila i frid...

Nu kom då smset....morfar somnade in kl 10.50. Jag bara gråter och tycker det hela känns jätte hemskt. Min älskade morfar. Jag kommer sakna honom så mycket!

Längtar till onsdag

Jag fick manikyr och pedikyr i födelsedags present av svägerskan med man och på onsdag ska det bli av...gissa om jag längtar! Ska bli sååå skönt att få sitta i lugn och ro och bli ompysslad :)

Besök på farm

I fredags var jag med sonen på en skolutflykt. De har haft "farm animals" som tema i 2 veckor och det hela avslutades alltså med en utflykt till en bondgård. Föräldrarna skulle vara med och tyvärr jobbade maken så dottern fick följa med. Hade föredragit om hon kunnat stanna hemma, det var stekande sol och jätte varmt men man kan ju inte alltid få som man vill...

Vi fick åka buss från skolan, bara det var ju jätte häftigt tyckte sonen :) Väl framme fanns det ett par åsnor att rida på och en del djur (ankor, kalvar, getter, hästar, höns, kalkoner osv). Inget som imponerade på mig egentligen som är "van" vid mer lantliv men klart att det var väldigt exotiskt för malteserna. Tänkte på att det ändå är tur att det finns några såna där ställen där man kan få titta på djuren, eftersom det inte finns åkrar och ängar som i sverige där man kan se djuren beta ute kunde ju barnen bli utan djur upplevelse helt och hållet annars.

Ett par av barnen hade fått åka med utan sina föräldrar, hur kan man göra så? Om det står i papperna att "eftersom våra barn är så små är utflykten endast möjlig att genomföra om förälder kan åka med" så ska väl det gälla? Varför ska vissa föräldrar "slippa" ta ansvar? Var VILL vissa föräldrar slippa ta ansvar? Kan man inte ta ledigt den där dagen och åka med sitt barn på utflykt? 2 av barnen som inte hade någon förälder med hör till de värsta busarna oxå, hur schysst är det mot lärarna att lämna ansvaret på dem? Om man nu inte kan få ledigt från jobbet en halv dag (en del barn hade mamma med sig, andra pappa och några hade någon mor eller far förälder) tycker jag ändå inte att det är upp till lärarna att ansvara för barnen utanför skolans område. Att vara bland djur KAN ju bli farligt och man måste ju hålla koll hela tiden. Kunde man som förälder inte följa med tycker jag att man helt enkelt fick ordna barnvakt den dagen. De flesta barn tas ju om hand av sina mor/far föräldrar ändå. Den ena pojkens mamma tex fick barn för ett par veckor sedan så jag VET att hon inte jobbar. Jag kan förstå att hon inte ville åka på utflykt till en farm med den nyfödda MEN sonen HADE kunnat vara hemma med henne och bebsien.  Personligen tycker jag att de inte skulle ha fått åka med om inte föräldern kunde komma med så att lärarna kunde dela sin tid på alla barnen (trots att ansvaret låg på den medföljande föräldern) och umgås lite mer avslappnat.

 















Sonen sjunger och dottern kryper!

Sonen har sedan ett par veckor tillbaka börjat sjunga. Tidigare kunde han klämma i i sista ordet i en strof eller liknande men nu sjunger han på riktigt! Underbart att höra :)

Dottern har äntligen (?) kommit igång med krypandet, tur att vi skaffade grinden. Hon har även börjat ställa sig upp mot saker och går försiktigt längs med om det är något hon vill komma åt.

Härliga ungar!

ebay shopping

Inget lättar väl upp sinnet som lite shopping. Idag har jag redan shoppat loss på ebay. Inga dyra saker men en del som vi verkligen behövde. Sonen lyckades välta datorn med sd kort läsaren i så hela grejen böjde sig, därav inga bilder. Beställde 2 olika, en liten och sen större, kanske kan vi låta bli att tappa bort iaf den stora? :O Har även beställt ett nytt USB minne, maken tyckte vi skulle ha ett till sånt och då är jag ju inte sen att hoppa på :) Det gamla på 4gb räcker ju inte långt längre...

Sitter nu och väntar på en del besked från några andra säljare oxå, vi funderar på att skaffa baby monitors. Lite sent kan tyckas, men det är nu vi känner att vi skulle kunna behöva. Nya bostaden har ju ett helt annat upplägg än den gamla där kök/vardagsrum ligger en bra bit ifrån sovrummen och när vi börjar använda ac måste man ju stänga dörrar, plus att det låter lite mer. Vi får se om jag hittar något bra.

Min älskade morfar

- eller sorg i hjärtat...

Igår kom smset som vi inte ville ha...."morfar är mkt dålig, be mamma ringa". Det visar sig att morfars hjärta håller på att ge upp och att han har sagt farväl till sina döttrar. Förutom mamma såklart, som varit här. Mamma blev så klart ledsen men försökte resonera att han ju inte var så dålig när hon åkte att hon skulle ha ställt in resan och att hon ju inget kan göra härifrån så det bästa hon kan göra är att försöka att inte tänka på det hela.

Själv känner jag ångest över att vi aldrig kom iväg och träffade honom i påskas. Tänker att vi skulle ha försökt åka fastän vi kände oss lite små sjuka. Känner mig...dum kanske är rätt ord, för att jag nästan tyckte det var skönt att vi var lite sjuka och inte kunde komma iväg. Jag var nog rädd och feg, ville inte se morfar dålig. Klart att jag hade åkt om vi varit friska, men på något sätt kändes det skönt att slippa åka. Nu ångrar jag mig så klart men å andra sidan har jag ju sluppit se morfar dålig, kan minnas min friska starka morfar. Morfar vet ju iaf att jag försökte komma, att jag ville träffa honom.

På väg till flygplatsen skickade mamma sms till en av sina systrar och det var inget nytt iaf, hoppas han kan klara sig så mamma hinner komma ner, hon kommer ju naturligtvis vilja ta farväl hon med.

Mamma besök

Mamma är här på besök sedan söndagen den 10e, detta betyder så klart fullt upp och jag har ingen tid över till att blogga. På torsdag åker hon och då ska jag försöka uppdatera för den som läser....

glömde nästan.....

vi var till garaget och hämtade lite grejer idag och jag passade på att kliva upp på våran vanliga våg, den som jag vet precis vad min utgångsvikt legat på och enligt våran våg har jag gått upp 1 kg, inga 4 som läkarens olika vågar visat. Eftersom inte mina kläder känns tightare och min våg säger 1kg anser jag att det är mer rätt.

Maken tillbaka!

Äntligen är maken tillbaka! Underbart skönt. Det härligaste av allt var i morse när sonen vaknade till och snurrade runt, fortfarande halvsovande och fick syn på pappan. Helt plötsligt var han klarvaken och hela ansiktet lystes upp "daddy" sa han med glädje i rösten.

Sonen har varit till skolan, jag och maken har monterat en garderobshalva, en bokhylla och ett hängmapps skåp. Vi har även bestämt oss för att vi måste flytta till nya stället så fort det nånsin går så att vi kan komma tillrätta i lugn och ro, det är ju sååå bökigt att behöva åka bil dit, man kan ju inte plocka lite nu och då när man inte bor där. Tyvärr körde det ju ihop sig lite pga madrassen som är för stor att köra i vanlig bil och makens kompis lastbil är trasig och hans bror jobbar extra den här veckan på sina lediga dagar så han kan inte hjälpa till. Vi gjorde dock slag i saken och ringde en flyttfirma, de kommer och hämtar frysen, en byrå, dotterns säng och madrassen imorgon. Skönt! Då sipper även maken släpa grejer i trappan.

Grattis!

Grattis till väninnan som igår morse fick sin lilla son! Ser fram emot att träffas och få se den lille.

Kram

"Äntligen" måndag

Idag är det  "äntligen" måndag. Ikväll kommer maken hem. Barnen (och jag) har saknat honom, dottern fick höra hans röst på telefonen igår och hela ansiktet lyste upp. Sen tittade hon förvirrat på telefonen och undrade var pappa var.

Natten till igår var hemsk, ingen av barnen sov bra, var 10e minut var någon vaken. Helt utmattad tog jag det lugnt på förmiddagen och på eftermiddagen var vi ut och köpte födelsedagskort (halva släkten fyller ju i maj!) och sen åkte vi till Gharghur och vattnade blommorna. Kvällsmat och sedan blev det nattning i soffan då dottern inte ville/kunde somna liggandes. I natt har vi iaf sovit bättre allihopa även om det inte varit som en vanlig "frisk" natt. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, antingen åka och handla, försöka träffa någon för fika eller åka till Gharghur och se om jag kan montera ihop några möbler...

Förkyld

Så där ja, nu är även jag smittad av sonens förkylning. Haft ont i halsen hela dagen och nu på kvällen kom nästäppan :(  Drygt att vara sjuk samtidigt som barnen och extra drygt att vara sjuk när man är ensam med barnen. Pratade med maken i Catania och även han är lite små förkyld....får väl se hur det hela kommer gå.

"Mamma ynderbar"

Igår när vi bytte till pyjamas konstaterade jag att dottern är underbar. "Är du underbar" frågade jag sonen. Jaaaa sa han och tänkte efter en liten stund innan han sa "mamma ynderbar". Det värmde!

Slapp förmiddag på balkongen

Idag har vi tagit en slappar dag, sovit dåligt inatt då dottern fått sonens nästäppa och vaknat och gnällt säkert 100 gånger. Solen skiner och jag har spännt upp ett lakan som skydd mot solen på balkongen och här sitter vi nu och har det mysigt. Eller nja, sonen är på gnäll humör och vill inte att dottern ska ha något alls att leka med. "That mine" säger han om allt hon tar upp.

När jag resonerade med min mamma om hur vi skulle lösa det så att vi kan sova i nya bostaden redan på tisdag som vi hade tänkt innan vi fick besked att ribb botten inte kommit fram. Vi kan ju öppna madrasserna till dagbädden men då får vi sova på golvet sa jag eftersom vår gamla gästsäng är 160cm bred. Då säger mamma att så stor är ju även bäddsoffan och när jag kollar har hon ju rätt. Jag har alltså beställt fel madrass storlek till gästsängen! Nu är jag banne mig trött på motgångar! Ska höra efter om vi kan byta dem och lösa det på den vägen eller så får vi väl helt enkelt beställa nya madrasser och ha de här som extra, extra madrasser.

Dottern övar för övrigt allt vad hon kan på krypandet och gungar fram och tillbaka och hon kan ta sig fram över golvet men inte är det riktigt krypande, mer rumphasning....Men snart far hon väl fram som en galning över golven!

Lååång helg

Imorgon åker maken iväg på det där hemska passet till Catania. 5 imorgon bitt kommer de och hämtar honom för att åka via Catania till London och tillbaka till Catania, övernatta där, ledig där söndag och sen måndag eftermiddag från Catania till Munchen, tillbaka till Catania och sedan hem. 3 låånga ensamma dagar blir det för mig.

Vilken sabla röra!

Idag började vi packa upp möblerna, skulle börja i sovrummet så det blev ju garderoberna eftersom sängen fortfarande är ett frågetecken. 150cm garderoben har vi fått i fel färg! Stommen är träfärgad istället för vit! Gahhhh. Och skruvar fattas till kontorsstolen, gud så tråkigt. Skickade ett email nu på kvällen så att de kan börja utreda hur vi ska lösa det här så fort som möjligt.

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0