Snart bär det av till Sverige

Just nu sitter sonen och dottern på golvet och leker lite med duplo. Jag tar det lite lugnt och kikar på tågbiljetter från Arlanda och hem. Jäklar vad dyrt det är att åka till och från Arlanda numer. 280 spänn + 43 för sittplats. För samma summa har ju mamma kommit ända från Dalarna ner till västkusten ibland. Men vi tar väl tåget upp och så hoppas jag kunna övertala pappa att köra oss ner när det är dax att åka hem. Vore kanon skönt om jag kunde få skjuts så kan jag isf ta med mig en massa extra grejer som böcker jag beställt och kanske oxå en grind till trappan i nya bostaden. Eftersom sonen passerat 2 år nu får vi totalt ha med oss 50kg i baggage så man vill ju utnyttja så mkt man kan :)

Snart blir det kväller...

här blir det tidig kväll ikväll för jag är redan jätte trött. Först lite facebook och sen krypa ner i sängen hos mina små älsklingar, underbart!

Möbler

Gud så vi har krånglat och hållit på med möblerna, försökt hitta datum när vi kunde komma iväg till Italien. Iom målningshjälpen vi fick är vi ju snart redo för möbler! Vi har varit i kontakt med de som man kan beställa IKEA möbler av här nere och vägt för och nack delar och insett att det nog är lika bra att beställa via dem. Det känns inte rätt att lämna dottern hos barnvakt (farmor) i två nätter och att ta henne med funkar inte heller då vi insett att vi ju måste lasta grejer och så själva och det blir ju svårt att hålla koll på dottern samtidigt. Vi ska fundera över helgen och kontakta IKEA folket på måndag och förhoppningsvis få någon ordning på det hela. Jag längtar!

Sverige besök

Min morfar har ju fått cancer besked och jag har kännt att jag ville åka och hälsa på honom. Även om inte läkarna sagt att han bara har en viss tid kvar att leva vill jag inte vänta tills i juli och hoppas på det bästa. En av mina bästa vänner fick en dotter häromveckan oxå och det lockar ju så klart att få träffa den nya familjemedlemen. Och så alla andra vänner som ska ha eller nyligen fått barn. Jag saknar ju allihopa och barn växer ju så himla fort! Det har varit jätte mkt strul fram o tillbaka för att hitta datum som passade, de jag tittade ut först verkade sammanfalla med morfars cellgifts behandling och eftersom man tydligen är extra infektionskänslig precis efteråt skulle han helst inte ta emot besök upp till 10 dagar efteråt men tillslut löste sig det hela och i torsdags var vi så och köpte biljetter så på torsdag, den 2/4e åker vi till sverige. Kanon kul

Puman är brännskadad!

Stackars våran lilla puma....igår när maken badade barnen och jag satt på motionscykeln hörde jag ett jätte skrik och båda barnen grät förtvivlat. Sprang naturligtvis genast in och sonen sympatiskrek medans puman var illröd och bara skrek och skrek. Det visade sig att maken skulle fylla på med lite varmare vatten och helt plötsligt, utan att han rört inställningen, hade det blivit skållhett. I samma veva hade dottern vänt sig om och ville ha duschslangen och tappade balansen. Makens första reaktion var så klart att få upp henne (det var väldigt lite vatten så det var ingen fara för drunkning ifall någon undrar) och då upptäckte han att det var jätte varmt. Puman skrek och skrek och vi fick spolat henne med kallt vatten tills hon skakade av kylan. Naturligtvis hade vi inte tagit med min aloe vera gel utan den låg fint nerpackad i garaget med övriga badrumssaker. Till slut bestämde vi att maken skulle ta med sig sonen och åka ner och hämta den medans jag skulle försöka lugna ner puman som vid det här laget skrikit hysteriskt i en halvtimme. Som tur är bor vi just nu i turistområde så maken hittade ett apotek öppet efter kl 20 och fick tag på någon salva mot brännskador. Huden var väldigt röd och imorse hade hon även fått blåsor. Tyvärr hann hon få lite vatten i ansiktet så nu får vi väl hålla tummarna att det kan läka fint så hon inte får hemska ärr där. De flesta blåsorna har spruckit och nu gäller det för oss att försöka hålla rent så att det inte bli infektion. Maken mår jätte dåligt över händelsen och är jätte orolig att hon kommer få fula ärr  i ansiktet och på kroppen medans jag försöker förklara att inget ju kommer bli bättre för att han går runt och är ledsen och naturligtvis kan han inte anklaga sig själv för att vattnet blev så varmt. Han berättade att han kollade tempen flera gånger på vattnet medans han skvätte lite på sonen och dottern. Själv är jag mest upprörd över systemet, hur f@n kan det bli stekhett heltplötsligt? Hur kommer det sig att man inte kan lita på att temperaturen håller samma temp så länge man inte rör reglaget? Hursomhelst har puman inte haft ont av det idag, bara när vi tvättat eller haft på aloe vera gelen och jag hoppas att hon har gott läkekött. Älskade lilla stumpan...

Fotboll

Ikväll är jag ensam, maken är och kollar på fotboll, det är emkval mellan malta och danmark. Efter 23 minuter ligger Malta under med 2-0. Hoppas han har kul ändå och får se rolig fotboll

Pappa besök

Vet inte om jag hade nämnt det, men pappa bestämde med kort varsel att han skulle komma ner i en vecka och hjälpa oss att måla. Veckan gick kanonfort och vi fick verkligen massor gjort. Makens pappa passade oxå på att hjälpa till och när det gäller målningen så är vi faktiskt färdiga med det som kan målas just nu. Vi har tvättstugan och barnens lekrum kvar men där är det lite fuktproblem så vi måste vänta tills väggen torkat. Det som är bra med såna här stenhus är ju att fukt inte är något jätte stort problem, vi ska invänta varmare och soligare dagar för då torkar stenen upp. Sedan ska vi fixa med problemet utifrån, dvs sprickan i beläggningen på taket som gjort att vatten kommit in och sen är det bara att måla. Om jag ska återgå till pappa besöket så kan jag säga att det var kanonkul att ha honom här, och vi hann inte ens ställa till något jätte bråk ;) Pappa och jag lyckas alltid tjafsa annars, mamma säger att det är för att vi är så lika varandra men det hoppas jag verkligen inte hehe.

2 veckor och 2 dagar sedan....

....mitt senaste blogginlägg. Det har verkligen varit kanon mycket och jag vet inte ens vart jag ska börja för att uppdatera i vad som hänt sen sist. Det blir säker jätte rörigt och i världens oordning men jag ska prova...

Vilket rån!

Vi hade funderat på om sonen skulle gå 3 dagar i veckan på skolan från term 3 (börjar 20e april) och frågade om plats fanns samt hur mkt mer det skulle kosta. Blev chockad av svaret, skillnaden skulle vara 64 eur. Inte så märkvärdigt kanske, men när jag kollade hur många veckor det är så är det 9 veckor och "drop in" när man lämnar en extra dag om de har plats kostar 5 eur per gång. Det skulle alltså betyda att om vi höll fast vid 2 gånger i veckan och lämnade en extra dag varje vecka skulle det kosta oss 9*5 eur dvs 45 eur. Borde inte skolan anse att det vore bättre att veta att man har ett visst antal barn varje dag och uppmuntra att man bokar 3 dagar i veckan direkt? Nu blir det så att vi fortsätter 2 gånger per vecka och lägger till den där extra dagen de veckor det passar oss bäst och vi behöver måla eller få något annat gjort, behöver inte vara varje vecka.

Onsdag med pappan på jobbet

Natten till igår hade dottern feber, igen! så vi tog en slapp förmiddag här hemma så hon kunde vila gott och sonen och jag städade av balkongen, la ut en filt och satte oss där ute i solen och byggde duplo och läste böcker, kanon mysigt! Det blev tidig lunch och en skön vila innan jag hade tänkt att vi skulle åka och hämta pappan på flygplatsen. Han skulle landa 15.40 och vi vaknade 14.45 men när jag kollade flygplats hemsidan skulle de komma tidigt, redan 15.07 så vi hann inte ner! Natten till idag har jag spenderat på soffan med dottern, hon är täppt i näsan och har svårt att andas stackarn. Maken tog henne till en doktor på kvällen och hon skrev ut pencillin, som vanligt! Men maken frågade om det verkligen var nödvändigt och hon sa att ja, det var det, så vi kan ju inte bara ignorera vad läkaren rekomenderar. Hoppas hon blir frisk snart och att dessa eviga förkylningar snart är över, det känns faktiskt som att våren är på väg, det är inte alls lika kallt inomhus längre, hoppas det håller i sig.

Säsongens första jorgubbar

Igår köpte jag säsongens första jordgubbar, attans dyra var de men ack så goda!

Fortsatt målning

I tisdags när sonen var i skolan målade jag och maken i kök/vardagsrummet. Det för ju första strykningen så det såg väl inte jätte bra ut och inte hann vi få det helt klart heller. Däremot lyckades jag provmåla en av färgerna till korridoren, vi är inte helt klara med vilken av färgerna som kommer bli snyggast. Den ena känns mer "varm" och den andra mer "kall" och modern. Vi får se hur det känns när vi har en större yta provmålad. Ska försöka fota sovrummet imorgon så att jag kan lägga upp lite före och efter bilder :) Tanken är att försöka få köket klart imorgon och hinna tvätta väggarna och taket i barnens sovrum så att vi på lördag kan måla andra strykningen i köket och taket i barnens sovrum. Svärmor ska vara barnvakt och svärfar kommer och ska hjälpa oss måla. Hoppas han kan måla taket och jag och maken få köket klart.

Noking...

I söndags tyckte vi att vi skulle passa på att "klä upp" barnen lite, tråkigt med fina jeans som knappt kommer till användning. Sonen fick skjorta under sin tröja och tyckte han var så fin att han skulle jobba "noking" (working) och när han kom tillbaka till sovrummet hade han tagit på sig pappans arbetsskor och hittat ett bälte som han höll som en slips :D


Underbar söndag

I söndags hade vi en underbar dag, solen sken och hela dagen spenderades för att barnen skulle få en toppen dag. Började med lite lek i en park, sedan matade vi ankorna och gick på en liten promenad.


Lunch på restaurang och vilan fick bli i bilen för hela eftermiddagen spenderade vi i en annan lekpark.



Sonen var på kanon humör och träffade en kompis från förra årets lekgrupp och så min kompis son.





 Vi kom hem efter kl 18 och hade då varit ute i 9 timmar. All in all hade vi en härlig dag och när dagen var slut kunde vi med gott samvete säga att sonen fått en toppen dag som vägde upp för all målning och grejande i nya bostaden.

Nu är det jag som är gnällspik!

Hade tänkt skriva ett lååångt inlägg om den fantastiska dag vi haft i solen idag men efter att ha spenderat den senaste 1½ timmen med att städa golvet känner jag mig jätte grinig och tänker nu se ett avsnitt av någon bra serie istället. Snart dax att mata dottern oxå...

Mera nöjd :)

Igår och idag har jag och maken målat medans sonen varit i skolan. Igår målade vi färdigt första strykningen och idag hann vi med andra strykningen i hela sovrummet. Äntligen ser det bättre ut! På eftermiddagen var vi iväg till färg affären där vi köpte färg till köket och några fler prover till korridoren. Vet inte om jag "sagt" något om det men vi bestämde oss att prova korridorsfärgerna i köket och helt plötsligt kändes det rätt :) Till korridoren bad vi nu om hjälp, förklarade att vi (läs jag) inte vill ha kritvitt men gärna någon väldigt diskret färg, nästan vit. Tog två prover med hem och imorgon ska vi åka dit och prov måla samt städa ur resten av köksskåpen och troligtvis även det ena badrummet. Rätt äckligt men det är vita kalkavlagringar på duschkabin dörren. Det är lite småplock vi borde hinna med att göra på förmiddagen. Spolningen funkade ju inte i ena badrummet heller.

Det har haglat flera gånger idag, just nu blåser det som attan utanför. Ruggigt här inne och jag känner mig rätt kall. Ska nu sätta mig och försöka skriva några flyttkort....

Missnöjd

Idag har jag varit till nya bostaden och börjat måla. Fy vad missnöjd jag känner mig, det är flammigt och fult. Jag hoppas verkligen att det ser liiite bättre ut imorgon när det torkat och att det blir ännu bättre när vi målat en gång till. Deprimerande värre är det iaf när man spenderat 2 timmar på att måla och det inte alls ser bra ut. Efter det hann jag städa ur några köksskåp som de förra ägarna i vanlig maltesisk ordning inte torkat ur. Inte jätte lortigt men ändå en del äckliga hundhår. Sen var det dags att hämta upp sonen från skolan.

Gnällspiken nummer 1

Har någon varit hit och bytt ut min son? Min glada pojke har blivit en riktig gnällspik. Han gnäller när han vaknat, gnäller när det är dax att äta, gnäller över att sova, ja precis hela dagen. Spelar ingen roll vad vi gör,  han gnäller så fort vi är på väg från lekparken, eller som idag, från skolan. Nu har han precis vilat i nästan 3 timmar och vaknar och gnäller. Jag gick in direkt när jag hörde att han var vaken men han ville inte komma och mysa, han ville inte komma och se på favoritprogrammet på tvn och inget dög. Vad gör man? Jag bestämde mig för att om inget kan muntra upp honom behöver han väl gnälla av sig och sa att han fick gärna komma ut när han gnällt färdigt. Han säger att han inte har ont så min teori är att han får för lite sömn, dottern väcker honom mycket tidigare än han är van vid och det är nog dags att prova att ändra nattningstiden istället. Vi får se hur det går.

Heja puman!

Dottern tog idag upp en brödbit och lyckades stoppa in den i munnen själv!! Hurra! :D

Trafik galningen!

Glömde berätta om trafikgalningen igår. Det var när vi var på väg till färgaffären som vi åkte på en huvudled som delade sig i två där vi tog vänster och det var två filigt en liten bit. Vänsterfilen tar sedan slut innan man ansluter till en annan huvudled. Vi låg i högerfilen och heltplötsligt inser vi att någon kommit i raketfart på vänstersidan och kör om (vänsterfilen var redan slut), maken blir överraskad och irriterad och gestikulerar till han som körde bilen. Då står den andre föraren på bromsen och kommer ur bilen! Maken var snabb som attan att låsa bildörrarna (tur att central låset funkade!)  medans den andra föraren försöker öppna vår bildörr och sedan bankar på fönstret! Han var skogstokig och skrek som en galning. Maken försökte bortförklara att han bara pratade med mig och gestikulerade. Jag tror att vi hade tur för en polis dök upp som hjälpte till att reda ut alltihopa. Maken säger att den andra föraren var på väg bort från oss när polisen kom men man kan ju aldrig veta, han kanske var på väg tillbaka till sin bil för att hämta ett tillhygge? Det hör ju till här nere att när man kör som en idiot får man veta det, han måste ha haft en helt galen dag som blev så hysteriskt arg för så lite!

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0