Balett

Ny balett termin, ny balett uniform
 
 
 
 
 

Simlektions bilder

Här är de utlovade bilderna från dotterns simlektion
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besök från Abu Dhabi

Igår fick vi trevligt besök av en ex kollega och skolkompis till maken som numer bor i Abu Dhabi. Vi träffades i Festival City, åt lunch tillsammans innan de, tillsammans med maken och barnen gick på Dino-live, en dinosaurie utställning. Själv gick jag på IKEA en sväng i lugn och ro och köpte lite ramar. Maken har fått 3 Malta flygningar i Oktober och vi ska beställa lite bilder från våran "printer" där så vi kan få upp lite bilder på väggarna. Vi åkte sedan hem till oss allihopa och fikade lite och barnen lekte. Det var verkligen jätte trevligt! Imorgon börjar ännu en skolvecka, den sista som dottern går kortare dagar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Årsdagen

Insåg precis att idag är årsdagen av vår Dubai flytt. Tänk vad tiden går fort!!!

In i dimman...

 
Gissa vart "dimman" kommer ifrån? Kondens på kamera linsen från att ha tagit den innifrån och ut i värmen! Så här skulle bilden ha sett ut :)
 
 

Flightradar24

I somras berättade mamma om flightradar24, en hemsida (och app) där man kan se flygplan, vilka som passerar där man är och vart de är på väg eller följa en viss flygning från start till mål. För mig är detta så klar otroligt intressant och i somras hade jag fullt upp med att "kartlägga" vart planen var på väg som passerade över mammas hus. Nu har vi använt det för att veta exakt vilket som är pappans flygplan. Så här såg det ut idag.
 
 
 
 

I grevens tid

Puman ville gärna fortsätta dansa balett i år och jag har skjutit upp betalningen för att jag hade hört att det var svårt att hitta till kontoret. Hade tänkt att vi skulle åka tillsammans med maken någon dag så jag slapp köra i okänt område men idag tog jag ett impulsbeslut och vi åkte iväg och det visade sig vara i grevens tid. Man kan anmäla sig via email men har inte en bekräftad plats förrän man betalat teminsavgiften och av den anledningen hade jag inte anmält henne utan tänkte att jag gör det samtidigt som jag betalar. Nu visade det sig att klassen var fullbokad men eftersom någon/några inte betalat ännu fick dottern en plats och något annat barn "åkte ur". Känns lite elakt, men är relgerna såna kan ju inte jag rå för det? Tur iaf att jag åkte dit idag och tog tag i det hela!

Ibland får man sig en tankeställare....

Farmor har haft lite problem sen i april/maj tror jag. Snubblat och ramlat och kroppen lyder henne inte riktigt och samtidigt har hon haft väldigt ont. Efter många turer hit och dit har hon nu fått en diagnos, ALS. Det känns helt overkligt, det är ju en dödsdom! Iochmed mina mediciner och den ökade risken för cancer har jag tänkt många gånger på hur det skulle kännas att få en dödsdom...att veta att man inte kommer finnas där för barnen när de växer upp? Jag blir illamående bara av tanken! Nu är ju farmor visserligen äldre än mig och har redan sett både barn och barnbarn växa upp men ändå....Jag känner att jag borde höra av mig till farmor men jag vet inte vad jag ska säga, jag menar, vad säger man när någon fått ett sådant besked? Funderar på ett sms för att hon ska veta att jag tänker på henne så länge.....

Hett hett hett!

Idag var det dax för första "efterskolan simlektionen" och iår har jag ju två barn som deltar. Dottern var först ut, det blev nästan som privatlektion då de bara var tre barn och det ena barnet hamnade med en annan lärare. Hon var jätte duktig och kämpade på så jag tror hon kommer utvecklas jätte mycket! Efter de yngsta barnens lektion blev det dax för sonen och några årskurser äldre barn. Han blev lite runtkörd mellan olika grupper men jag tror det blev rätt till slut. Jätte kul att de kommit igång (sonen har sin gympa simlektion imorgon och dottern på tisdag!) men herregud så hett och jobbigt att sitta där och vänta! 1½ timme i över 40 gradig värme är inte att leka med. Man har visserligen fått tak över hela poolen till iår men skugga hjälper inte långt när det står stilla i luften! Bilder kommer kanske under morgondagen då maken flyger till Venedig imorgon och jag (äntligen!) får en ensam kväll. Missförstå mig inte, det har varit helt perfekt att ha honom hemma så mycket MEN jag kan ändå känna att jag saknar en slapp kväll där jag bara kan göra "ingenting", läsa bok eller se på tjej grejer på tvn tex.

Härlig helg

Helgen har gått fort och varit mycket trevlig. Igår tog jag med dottern på playdate hos en av hennes kompisar från dagis förra året. En irländsk tjej som det pratats mycket om i sommar. Jätte kul för tjejerna att ses och för mammorna att tjöta lite :) "Tvingade" barnen till en siesta så vi skulle kunna gå ut på kvällen och drog till Dubai Mall för att kunna äta middag på Outback Steakhouse och titta på dansande fontänen. Lyckades faktiskt även smita in på några affärer och köpte mig en kjol! Säga vad man vill om barnen men det är faktiskt jättemysigt att gå ut tillsammans hela familjen numer. De sitter skapligt stilla i väntan på maten och uppför sig över lag väldigt bra och det känns verkligen guld värt.
 
Idag åkte vi till "slidepoolen" på Habtoor hotel och badade järnet. Även det jätte kul då barnen blir mer och mer säkra i vattnet och man slipper vara ständigt orolig. Tyvärr blev det lite för varmt lite för fort och samtidigt brännde de på med kanonhög musik till vattengympa så vi orkade inte så länge. På eftermiddagen kom vänner över, meningen var att dottern och deras tös skulle ha lekt men puman var inte på något topp humör och lekte helst för sig själv. Det blev trots allt en trevlig eftermiddag för alla till slut och det var mysigt att ses igen. Trötta barn ska nu nattas och jag ska ta tag i att förbereda inför skoldagen imorgon.

Last Night of the Proms

En av mina årliga höjdpunkter är Last Night of the Proms från London och jag såg precis mina favorit stycken, "Pomp and Circumstance" och "Rule Britannia". Musiken är såååå bra och att se dess små galna engelskmän (och andra med så klart, det är många olika flaggor det viftas med) är bara för härligt! I år fick jag även vara extra stolt för Maltas del då den maltesiske opera sångaren Joseph Calleja (vars son gick i gossens klass på San Andrea på Malta) var med. Först sjöng han Nessun Dorma helt underbart och publiken ville inte sluta applådera honom. Han såg riktigt påverkad ut, såg ut att kämpa mot tårarna och det var på något sätt jätte fint att se. Det är ju självklart jätte stort för en maltesisk sångare (även om han är väldigt känd och jobbar på operor världen runt) att få sjunga på Last Night. Han fick även sjunga i finalen, Rule Britannia och jag satt med gåshud och tårar i ögonen hela stycket igenom. (Haha, där fick jag som minns hur jag som barn gjorde narr av mamma när hon blev så påverkad av att titta på Last Night!) Det är så himla känslosamt när alla sjunger tillsammans, vilken kör!, och det är nästan så man kan känna av den stoltheten de ändå känner för sitt land (och nog de flesta gör för sitt hemland). Lite förvånad var jag till en början över att jag inte såg någon svensk flagga men så fick jag syn på en, mitt i smeten så klart ;) Det mest oväntade var dock att se en Leksands IF flagga nästan längst fram. Hejja LIF!!! När jag har lite mer ork ska jag se hela programmet och njuta....under tiden får jag hålla till godo med klippen på youtube.

Skol luncher

 
Idag har vi spenderat eftermiddagen med att fylla upp frysen med skolluncher. Pizzor har bakats och jag har provat göra mina egna müsli bars. Allt kommer provsmakas under kvällen så jag återkommer med betyg :) Det här receptet följde jag.  Efter att ha delat på en "bar" måste jag säga att det nog blev toppbetyg både från mig och barnen, vi får se vad de säger vid nästa smaktillfälle, smaken kan svänga snabbt här....

Glada tider!

Det fortsätter i samma goda anda när det gäller skolan. Båda barnen glada och belåtna, dottern gick rakt in i klassrummet och vi fick jaga efter henne för att säga hej då :) Fröken såg nästan lite förvånad ut över hennes glädje och när jag hämtade henne hade hon fått ett klistermärke där det stog "I came to school with a smile". De verkar använda klistermärken när någon varit extra duktig eller gjort något väldigt bra som någon form av belöning/uppmuntran och sonen hade fått ett igår.

På flygplanet

Besök hos Captain G
 
 
Ringer till mamma, i business klass :)
 
 
 
 

Igår kväll

Trots att de nu fått sina egna sängar  hittade jag dem så här när jag gick och la mig igår....
 

Första skoldagen

Äntligen var den här, första skoldagen. Sonen i year 1 och dottern i FS2. Så här söta och fina var de imorse.
 
 
 
 
 
 
Puman gick bara i två timmar men när vi hämtade henne var hon mäkta nöjd. Det hade varit såååå trevligt och hon hade haft "a billion fun". Vilken skillnad mot förra året på dagis.....
 
 

IKEA och kalas

Maken skulle ha jobbat idag, en två dagarstur till Tunis men när jag kom ner imorse satt han på soffan och det visade sig att flygningen ändrats till en annan flygplanstyp så han blev hemma. Dock standby från kl 23 inatt till 7 imorgon bitti. Med lite bonus tid tillsammans bestämde vi oss för en tur till IKEA, lagom för barnen att leka en liten stund, en 2 kronors glass efteråt och sen hemåt. Alltid lika trevligt! Köpte badrumsskåp så nu ska det bli ordning och reda i vårat badrum. Barnens sängar är förresten uppmonterade och de har sovit ett par nätter i dem. Än så länge tror jag att vi alla är nöjda (men de kommer fortfarande in till oss på nätterna). Innan vi åkte på sommarlov brukade sonen vakna ca en timme efter nattning, helt hysteriskt gråtande och det gick inte riktigt att få kontakt med honom men under sommaren har det inte hänt en enda gång så jag har inte tänkt mer på det. Nu när vi är tillbaka har det börjat hända igen. Tog mig en funderare på vad som är annorlunda här mot i Sverige och kom då på att sonen sov i rummet brevid tvn när vi var hos mamma och att sonen var väldigt noga med att jag slog på tvn så det inte blev för tyst. Funderade om det kunde vara tysnaden som varit problemet. Att han vaknar till och inte hör något och då blir ledsen och orolig. Vi köpte därför en billig liten stereo som jag laddat med lugn och avslappnande musik som han nu i två nätter sovit med och inte ett ljud! Hoppas verkligen det håller i sig. Det "lustiga" i det hela är att jag var precis likadan som barn, ville alltid kunna höra mamma eller tvn när jag gick och la mig så jag har full förståelse för hur han känner.
 
Eftermiddagen spenderades sedan i trevligt svenskt sällskap för att fira 39 åringen (fast hon fyller imorgon!) och imorgon börjar skolan! Barnen har längtat hett efter den dagen och det ska bli spännande och kul att få köra dem imorgon. Bilder kommer!

Trivs du i Dubai?

I princip alla som vi träffat under vårt besök på Malta har frågat om jag/vi trivs i Dubai och trots att jag inte vet om Malteserna tror mig (de har en tendens att tro att folk ljuger för att inte verka som de tagit fel beslut) kan jag ärligt säga att jag trivs bättre i Dubai än jag gjorde på Malta. Det betyder inte att jag inte trivdes på Malta för det gjorde jag, men vilket annorlunda liv här i Dubai! Visst finns det saker jag saknar från Malta men det finns många saker jag INTE saknar oxå. Vi har kommenterat detta en hel del när vi varit runt.
 
Vi saknar inte:

# Värmen! Visst, det är stekhett i Dubai MEN jag svettas ändå inte hälften så mycket som jag gör på Malta. Dåligt luftkonditionerat på de flesta ställen, troligtvis mest pga att folk vill spara på elen men man måste ju kunna leva? En av våra favorit restauranger tex har ac i restaurangen men inte på toan! Vi tog barnen på bio och salongen hade ingen ac på förrän filmen startade. Den choklad vi hade köpt var smält och gick inte att äta! Svärföräldrarnas oro att inte el ledningarna ska hålla för att ha två ac på på samma gång som gör att man får sitta och apsvettas på kvällen när barnen lagt sig och vi slagit på acn i sovrummet. Nä, värmen saknar jag inte!
 
# Avgaserna! Att åka runt i bil (speciellt utan ac då man har fönstrena nere) eller promenera till buss eller annat och andas in den avgasiga lukten :S Speciellt morgontrafiken, trodde jag fick cancer eller astma på stört! Eller alla bilar och lastbilar som eg inte borde vara på vägarna som bara bolmar ut svart rök. Huvva! Nej, tack och lov att  inte barnen behöver växa upp och andas den där luften hela sina liv!
 
# Vägarna! Alla hål och bulor samt livsfarliga egoistiska medtrafikanter
 
# Toaletterna! Jag har helt glömt hur illa det är med de maltesiska offentliga toaletterna. Att man alltid måste ha med sig egna näsdukar för att kunna torka sig och de alltid är jätte lortiga var helt borta för mig. En kväll tex var vi ute på värsta turiststråket men även malteser kommer dit och promenerar kvällstid. För två år sedan skulle jag tro stängde de ner toaletterna...för renovering trodde jag, men fortfarande finns endast två bajamajor, utan lyse, utan toalettpapper och där i mörkret kan man ju inte ens se hur pass skitigt det är (kanske är det som är uträkningen?) Fy bubblan blä säger jag och tänker med glädje på de alltid rena, alltid någon inärheten toaletterna här i Dubai.
 
Ok, jag tror det var det vi inte saknar. Däremot kan jag känna att jag saknar två saker:
 
# Språket! Saknar möjligheten att nästan alltid bli förstådd, lite för många asiater här i Dubai som nickar och säger ja men sen inte alls gör som man bett dem.
 
# Maten! Jag saknar att kunna gå ut och äta och de faktiskt förstår vad som menas med glutenfritt och att de i princip alltid fixar till rätten jag vill ha så att den passar. "Nej såsen är inte glutenfri men vi gör en annan till dig, utan mjöl" eller "nej vi vet inte vad marinaden innehåller, men här titta på innehållsförteckningen och se själv så det blir rätt"
 
 

Mera lek

På förmiddagen idag åkte vi till IKEA för lite smått och gott där jag och barnen mötte upp en kompis och hennes son. Barnen lekte i Småland medans mammorna shoppade runt. Lunch på IKEA innan vi åkte hem en snabbis och drog vidare till barnens kompisar A och K för mer lek. Efter en härlig eftermiddag har vi grillat till kvällsmat och nu nattar maken barnen. Ska bli skönt att umgås lite då han varit borta sen vi kom hem igen!

Säterdalen

Urkonstigt väder den här sommaren och måleriet av huset gjorde att vi bara hann med en utflykt till Säterdalen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen hemma!

Oavsett hur trevligt man haft det på "semestern", och hur mkt man än saknar att ha mormor/morfar i närheten är det vansinnigt skönt att vara hemma igen. Vi har redan hunnit med playdates och köpt skolskor, jag har tom en väska kvar att packa upp! Men vad gör det? Härligt att träffa vännerna igen <3

Smått och gott


Lunch vid morfars koja. Barnen är i sitt esse och tvättar både båt och brygga :)
 
Lunch på bryggan
 
Dagg i spindelnät
 
 
Fika med gammelfarmor
 
 
 

Flygfesten

På väg hem från Nusnäs ringde pappa och undrade om vi ville åka på flyguppvisning dagen efter. Han hade hört på radion att det var något i Dala Järna den helgen. Dala Järna? tänkte jag, vad kan de ha att visa upp? Hur mycket som helst visade det sig. Vi kollade deras hemsida på flygfesten.com och flygplans nerdar som vi är tyckte vi det verkade jätte skoj. Sagt och gjort, vi lyckades få tag på hörselskydd till barnen, slängde ihop ännu en picnic lunch och drog på söndagen iväg till Dala Järna. Det började molnigt med sprack upp och blev en underbar dag!
 


 
 
 
En gammal Junkers Ju 52 från andra världskriget läs mer om den på Wikipedia här
 
 
Biltemas Mustang
 
 
En gammal "loppa", tänk att de en gång i tiden vågade flyga med de här!
 
 
Puman spanar
 
 
Säters egen Kenneth Örn körde tillsammans med två andra
 
 
 
Gossens tur att spana
 
 
 
 
 
En Drake (tror jag!)
 

 
Puman blev inspirerad och körde egen flyguppvisning med gaffeln
 
 
 
Lansen (?)
 
 
 
En Mustang och en Spitfire!
 
 
Det här var barnens favorit, två tjejer som stog på vingarna och gjorde "konster" under flygningen
 
 
 
 
 
Publiken
 
 
Gripen (tror jag!)
 
 
 
 
 
 
 
 
En F 16
 
 
 
Nöjd gosse
 
 
 
 
Man kunde betala 1600 kr och få sig en flygtur i Junkersen....dags för take off
 
 
 
 
 
 
 

Nusnäs

Dottern har varit väldigt imponerad över Dalahästar och så fort hon sett en utbristit "titta, min favorit häst" så vi bestämde oss att ta en tur till Nusnäs och se hur de blir tillverkade.
 
Fikapaus i Leksand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Målar vår egen dalahäst
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Picnic lunch
 
 
 
Dalälvsmötet i Djurås
 

En dag vid kojan

Med goa Molly
 
 
Pappa har fiskat upp en stor gädda!
 
 
 
 
 

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0