Finaste tjejerna

 

Jetlaggen är total

 barnen vaknade kl 2.50 imorse och kunde INTE somna om, det var bara att gilla läget. Till och med för tidigt för att bli behjälpt av Barnkanalen. Hoppas nu att de somnar en stund i bilen på väg till västkusten idag istället!

Sverige!

Vi har en långhelg framför oss där skolan är stängd på söndag och måndag. Maken har plugg och jobb hela helgen och även nästa vecka så igår kom jag på att vi kanske skulle kolla om vi kan åka till Sverige i helgen (och kanske längre då ryktet hade gått att det skulle bli ytterligare ledighet om Dubai skulle få världsexpot 2020). Jag valde att ta en chansning och vi bokade biljetter och packade och under gårdagskvällen blev det klart att Expot gick till Dubai och även att skolorna är stängda idag (torsdag).
 
Självklart fick jag resfeber, svårt att somna igår och vaknade efter 4 timmar, redan strax efter kl 2 (dvs 2 timmar innan väckarklockan skulle ringa) och det var helt omöjligt att somna om. Har därför betat av lite i tvätthögen och kollat upp lite saker på nätet :)
 
Vi hörs (och kanske ses!) i Sverige!

Äntligen!

 

Julpynt

I helgen julpyntade vi! Väl tidigt med svenska mått mätt, men nästa helg jobbar maken och vi vill ju självklart göra det tillsammans. Julmusiken skrålade ur högtalarna och granen är på plats, tomtarna är framplockade, stjärnorna hänger i fönstren och nu känns det så där härligt juligt. Jag pyntar hellre tidigt och tar ner grejerna så snart som möjligt efteråt....jag älskar julen men föredrar tiden före, när den är slut så är den slut och då ska pyntet ut!
 
 

Tandläkaren

Vi har verkligen tur som har fått världens bästa tandläkare till barnen efter pumans trasiga tand för snart 2 år sedan. Jag har aldrig haft tandläkarskräck men jag förstår att man kan tycka det är lite läskigt. Hursomhelst rekomenderas man att gå till tandläkaren var 6e månad här och vi gör väl som de säger, oftare än vad man säger i Sverige har jag inget emot. I söndags var det barnens tur att gå till tandläkaren och när vi berättade det blev de båda jätte glada! Inget av barnen tvekade att hoppa upp i stolen och svarade glatt på tandläkarens frågor och han sa att allt ser jätte bra ut i deras munnar. Det är konstigt hur "mallig" man kan bli när någon säger något som bekräftar att man gör rätt!
 
På tal om tänder, sonens övre framtänder har varit lösa sedan innan sommaren men verkar aldrig vilja ramla ur men nu är det snart dax! Han är helt uppspelt och kan inte vänta....ikväll har jag lovat hjälpa honom att vicka lite hårt ;)

Mitt i veckan

Tisdag och mitt i skolveckan för oss, skönt! Barnen blev precis hämtade och jag har en halvtimme att ta det lugnt innan jag åker på kettlebells, skönt det med :) I söndags körde jag första passet efter sjukdom och vad upplyftande det var. Himlen är blå igen efter helgens ostabila väder men det känns lite kallt idag, bara 20 grader så jag tror jackan får åka på på väg till träningen.
 
 

Funky Lanes Bowling

 
Vi inledde helgen med att bowla lite i Arabian Centre och så tillhörande lunch på Nando´s såklart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Dåligt" väder

Idag är det åsk och regn oväder i Dubai och skolorna har stängt, barnen fick hämtas tidigt. Vi kör lite dress up till att börja med!
 
 
Jag gillar hur hon har matchat det sockersöta älv/prinsess stuket med blodigt bandage och piratsvärd

 

Så där ja

Nu är syprojekten avklarade och symaskinen undandstuvad för den här gången och av mammas besök återstår bara 2 dagar. Jag förstår inte var tiden tar vägen :O Nu gäller det att få till mammas sista önskemål på saker att göra....Imorse åkte vi till Spice souk, kryddmarknaden, och shoppade loss. Saffran och kanel är galet billigt här så det blev saffran 20 kr/gr, vaniljstång för 6 kr stycket, kanelstänger, kardemumma och kryddnejlikor.

Busy, busy, busy!

Jag är verkligen ledsen för min frånvaro just nu. Mamma är ju här på besök och det innebär såklart dåligt med tid vid datorn. Som vanligt har vi en så där 100 projekt på gång medans hon är här, 4 tunikor och tre kjolar ska helst sys klart innan hon åker hem på torsdag. Typiskt nog pajjade symaskinen ihop ikväll! Men rediga kvinnor löser även sånt och vi skruvade isär maskinen, droppade lite olja på väl utvalda ställen och skruvade ihop maskinen igen utan att någon lös del blev kvar och nu funkar det igen. Jag ska försöka få till några fler uppdateringar och bilder de närmaste dagarna!

Små ångest

Det här inlägget skrev jag igår, på sonens födelsedag men tidsinställde för att inte det skulle "trycka ner" själva grattis inlägget.
 
Jag sitter här med lite små ångest över hur barnen, men just idag sonen, växer upp så fort. Jag tittade ju igenom en hel massa bilder för att få till en från varje födelsedag (+/- några dagar) och jag kan ju inte låta bli att bli nostalgisk. Vad har hänt med min goa lilla gosse?! Jo men visst, han har blivit min goa stora gosse men herregud, snart behöver han inte mig längre! Självklart vill man att ens barn ska växa upp som självständiga individer och allt sånt där men en liten del av hjärtat vill väl att man alltid ska vara deras nummer 1.....Gahhh! På min födelsedag i våras satte jag stopp för deras springande in till oss på nätterna och det är en helt annan historia men är inga problem, vi får sova hela nätterna i lugn och ro, men gud vad jag saknar dem ibland! Många gånger får jag tvinga mig att inte säga att "inatt när pappa är borta får ni komma in till mig om ni vill" men jag vill inte skapa förvirring, ibland får man och ibland inte. Det är nog bäst för alla parter att sova i sin egen säng. Hursomhelst, maken åkte på jobb igår morse så sängen kändes oändligt tom igår kväll och jag ska helt ärligt säga att jag gick in och sa åt gossen att han fick sova hos mig om han ville. Hurra för det ville han och så fick jag mig en bonus mysnatt :D

7

Tiden går så fort, våran finaste lilla gosse är nu 7 år!
 
 
2006
 
 
2007
 
 
2008
 
 
2009
 
 
2010
 
 
2011
 
 
2012
 
 
2013
 
 
 

Fullt upp!

Det känns om jag är "skyldig" ett hel del uppdateringar men tiden räcker inte riktigt till. Har varit upptagen hela dagen och efter skolan var det playdate som gällde för barnen, nu behöver jag bädda sängen till mamma som kommer om ett par timmar, plocka ordning på skolgrejer och äta kvällsmat! Hej å hå....jag återkommer under kvällen om jag hinner!

Oumbärliga facebook!

Min man får göra narr av facebook precis hur mycket han vill men jag tycker det är kul att hålla sig lite uppdaterad vad folk gör nuförtiden, speciellt när man bor så långt bort och aldrig springer på varandra av en slump. Ibland kan man ju även få oumbärlig hjälp av någon man inte riktigt har kontakt med! Detta hände mig igår då jag uppdaterade min status med min förvirring över glasögonens vara eller icke vara och skrev "det är nu man skulle känt en optiker". På detta svarade en tjej jag orienterade med för många herrans år sedan att hon är gift med en optiker och på så vis fick jag, vad jag tycker själv, raka och klara svar när det gäller synen och helt plötsligt känns allt mycket lättare! Men mer om det i ett annat inlägg, nu måste jag ta tag i annat så vi kan komma iväg på fotboll ikväll!

Mycket tankar....

Vi har nu varit till ögonläkaren och tyvärr känner jag mig inge klokare, det är mycket tankar som far runt i skallen. Kortfattat sa han att dottern inte ser perfekt men inte så dåligt att han tycker hon behöver glasögon. I nästa mening sa han dock att vi gärna får skaffa glasögon om vi tycker det då det inte är något som gör synen sämre. Så vad gör man nu då?!

En tur till Palmen

När jag var "hemma" i somras fick jag höra av en av mammas grannar om en familj från min hemort som flyttat till Dubai och jag var såklart inte sen att höra av mig till mamman i familjen. Kullor måste ju hålla ihop :) Hursomhelst har de haft fullt upp med besök och vi har inte hunnit träffas förrän idag då vi var och hälsade på dem i deras (jätte) villa på Palmen. Allvarligt talat vilket hus och inte minst vilket läge! Maken konstaterade att hade vi bott så där hade barnen inte gjort annat än badat! Egen pool och egen strand bakom huset! Men smakar det så kostar det så klart, jag har ingen aning vad det kostar att hyra en sån där villa och vi har det ju bra där vi är :) Men vem skulle tacka nej till det här?
 
 
 
 
 
 
 

Hejja Sverige!

Fotbolls VM för U17 spelas just nu i Förenade Arab Emiraten och vi har tyvärr inte tagit oss iväg på någon match tidigare. Sverige har gått vidare från gruppspelet och skulle idag spela kvart mot Honduras i Al Ain (ca 1½ timmes bilfärd från Dubai) Maken landade imorse efter nattflygning och föreslog att vi skulle försöka se på matchen. Vi ringde runt hela dagen för att försöka få biljetter men det är ju fredag (arabernas söndag) så inget svar någonstans. Hursomhelst bestämde vi ändå att ta en chansing och åkte till Al Ain på vinst och förlust. Biljetter var inga problem och vi fick se en jätte spännande och underhållande match dom Sverige gick segrande ur. På tisdag spelar man nu semi final mot vinnaren av Nigeria och Uruguay (som spelar imorgon). Barnen hade så kul idag att vi nog ska försöka åka på matchen även om det är skola dagen efter och matchen börjar så sent som kl 20.
 
 
Alla svenska attiraljer letades fram ur garderoben!
 
 
 
 
Puman hejjer gärnet!
 
Puman är för rolig, när matchen var slut gick vi ner till våran flagga och hejjade lite på killarna. Då vände hon sig mot mig och frågade, "är matchen slut?" följt av "vem vann?" :D
 
 

Burj Khalifa

Vädret kan svänga rätt fort här. Alltid varmt men det går från klart till mulet/sand i luften på ett litet kick. Här är två bilder av Burj Khalifa tagna med bara ett par timmars mellanrum. Inte precis samma ställe, den första bilden tagen på vägen hem från skolan och den andra på vägen dit.
 
 
 
 

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0