Utmattad

Snacka om utmattad, vaknade ju jätte tidigt imorse, hämtat på flygplatsen, inte "fått" någon siesta och sen turnerat runt halva Malta. Det blev en tur föbi Mosta Dome, Ta Qali fotbolls stadium och Dingli Cliffs, vidare mot Blue Grotto hittade vi att Hagar Qim and Mnajdra templen var öppna så vi passade på att stanna där. Det hade faktiskt gjort det rätt trevligt där med ett visitors centre och lite information. Stannade till och fotade Blue Grotto på vägen mot St Julians där vi åt middag på Avenue. Nu är vi alla helt utpumpade så snart blir det sängen. Imorgon är "dressdown monday" på sonens skola, meningen är att de ska komma i fotbollsutstyrsel (fotbolls vm yran till ära).

Bryt ihop och gå vidare...

Jag ska ta några dagar av självömkan (medans jag är sjuk) sedan ska jag ta nya tag. Trots att jag sagt att jag inte skulle följa någon diet har jag nu tänkt om lite, beställt en bok och nu jäklar ska det bli resultat!

Idag kommer besök!

Tidig morgon idag igen, alla vakna 5,30. Idag kommer ytterligare ett besök. Min faster och min kusin kommer ner för en vecka. Det  blir deras första besök här nere och jag hoppas de ska tycka det är trevligt. Just idag ser inte vädret jätte lovande ut dock, vi skulle hänga tvätt men det ser nästan ut som det skulle kunna regna. Jag gissar dock att det kommer klarna upp. Vi tar det lugnt på förmiddagen tills det är dax att åka till flygplatsen sen får vi se vad som händer men vi ska äta middag på Mirabelle i Bugibba ikväll.

Sjuk

Jag hade känlsan redan i mitten på veckan och precis som jag misstänkte, kunde inte sova natten mellan torsdagen och fredagen pga täppt näsa och ont i halsen och i går var jag helt duven, mådde kanonkasst och var jätte trött. Idag känns det väl (kanske) lite bättre men jag är absolut inte frisk. Barnens farmor och farfar kommer hit och hämtar barnen så jag kan ta det lugnt och kanske vila mig i form för morgondagen då min faster och kusin kommer hit på besök.

Illamående

Idag klev jag på vågen för första gången på länge. Efter en månad av (visserligen inte stenhårt) tränande, med crosstrainer, vikter och powerwalks med endast 1 eller två vilodagar per vecka väger jag nu mer än nånsin :(

Lördagmorgon

Idag valde dottern att vakna kl 6....sitter här som en zombie och önskar att jag låg i sängen som maken. Solen verkar skina så vi får se vad vi hittar på. Maken är ledig, egentligen "rest", vilket innebär att han antingen landade sent igår eller börjar tidigt imorgon så han behöver "vila". I hans fall är det tidigt jobb imorgon, han hämtas kl 4.50.

Dunk dunk dunk dunk dunk

Precis nu började dom gräva/borra igen, men jag måste säga att de ändå tänkte sig för, de borrade loss en massa igår kväll så att de har hållt på i 2 timmar med att rensa upp (dvs de har inte behövt väcka någon med det här oljudet).

Maken och sonen har åkt till skolan för utflykten till bondgård, hoppas de får riktigt trevligt. Meningen var att jag och dottern skulle gå på promenad till Naxxar för att leka lite men det hade regnat inatt och vädret ser inte speciellt lockande ut, grått och då blir jag automatiskt lite "grå" i sinnet, tappar ork och lust att göra något (plus att lekparken kommer ju vara blöt) men vi får se om vi iaf kan ta oss ut på en promenad sen. "Duvet day" hade en maltesisk kompis som status på fb, jag kan inte annat än hålla med!

Smoothie!

Efter dagens prövningar har jag nu slappnat av med en peach melba smoothie, underbart gott

Bygguppdatering

Idag har de kört med en sorts borr/spjut för att knäcka stengrunden utanför, hela huset har vibrerat och skakat, gissa om det blev tyst och lugnt när de var klara för idag. Jag blev helt slut i bollen. Här är resultatet av dagens arbete



Så här såg det ut innan och efter....

Lek med lera

Häromdagen hittade vi modellera på Lidl, sonen ville så klart ha och här kan ni ser resultatet första dagen:



Ja, ja, jag vet, vi hann inte ens duka undan middagen innan det skulle lekas



Pussig gosse visar upp ankan






En anka på ägg med en liten blomma :D

Födelsedagspresenten

Kopierar in texten om min födelsedagspresent och här kommer en bild på underverket :)

Fick en kanonfin födelsedag och trots att jag och maken egentligen inte ger varandra presenter längre hade barnen tagit lite pengar ur sina sparbössor (och maken lagt till resten) och valt ut en present till mig. Jag har inte haft halsband till vardags sen jag fick barn, ville inte ha barn som drar och sliter i det men nu är de tillräckligt stora och sonen hade valt ut ett kanonfint halsband med en fjärilsberlock med pärlemor. Det var en mäkta stolt son som överlämnade paketet. Så härligt att se sån glädje av att ge bort något. Får inte till någon bra bild men återkommer om jag lyckas.

Skolutflykt

Imorgon ska sonen på skolutflykt till en bondgård (troligtvis samma som förra året) och jag skulle sååååå gärna åka med MEN den här gången ska maken få äran att hänga på. Varför ska bara jag göra roliga saker liksom?

Mary Poppins

Sonen tittar på och förälskar sig i Mary Poppins de senaste dagarna. Han sjunger sånger ur filmen och vill helst inte göra annat än se på Mary Poppins. Igår fick mormor en liten konsert i telefon :) "Mary Poppins is it" förklarade han sedan för mormor. (Han säger fortfarande it is i fel ordning :)) Sämre underhållning finns väl definitivt för barnen.

Nya ord i ordförrådet

Dottern har svängt och blivit lite av en myspuma emellanåt, senaste orden i ordförrådet är: kram, puss och mysigt (scham eller klam, puss och muschit)

Ett år äldre

Så var man då ett år äldre. Fick en kanonfin födelsedag och trots att jag och maken egentligen inte ger varandra presenter längre hade barnen tagit lite pengar ur sina sparbössor (och maken lagt till resten) och valt ut en present till mig. Jag har inte haft halsband till vardags sen jag fick barn, ville inte ha barn som drar och sliter i det men nu är de tillräckligt stora och sonen hade valt ut ett kanonfint halsband med en fjärilsberlock med pärlemor. Det var en mäkta stolt son som överlämnade paketet. Så härligt att se sån glädje av att ge bort något. Får inte till någon bra bild men återkommer om jag lyckas.

Så skönt när man väl bestämt sig!

Efter många långa diskussioner har vi äntligen bestämt oss ang bil. Tänk så skönt det är när man väl bestämt sig....Det blir ingen bil just nu, bilen vi såg och provkörde var lite sämre exemplar än den första vi såg (den första var såld) och från början hade vi ju tänkt byta bil efter sommaren när det är dax att köra till skolan igen osv. Vi ska försöka hålla dialog med bilsäljaren så kanske vi kan "beställa" lite mer vad vi vill ha när det väl blir dax.

Fun day

Igår hade sonen haft "fun day" i skolan. Det är nog ungefär som sportdag eller vad det kan kallas i sverige. Barnen har övat in några sånger med danser och kör några "stafett lekar" (ingenting är ännu en tävling). Barnen tycker det är jätte kul att få visa upp sig för föräldrarna och föräldrarna (iaf jag) står stolt och tittar på.





Barnen kommer in och viftar flaggor, en maltesisk och en för det andra land man kommer i från eller har en förälder ifrån. Jätte gulligt!
























Byggarbetsplats

Idag när vi kom hem såg vi att de ska komma till skott och börja bygga (eller än så länge bara gräva ut) mitt emot oss. Synd att det ska göras precis när det börjar bli varmt och man vill lämna balkongdörren öppen.



Organix

Idag kom även mitt egna SLS fria shampo från Organix med posten. Har inte hunnit prova än men imorgon ska jag återkomma med en kort kommentar. Spännande värre!

Stegräknare

Idag kom min stegräknare med posten. Satte den på mig direkt, vet inte precis vad mitt mål med den är men jag vill gärna få lite kontroll över hur mkt man egentligen har gått på en dag. Kanske kan det vara lättare att "tvinga" sig ut på en kvällspromenad om man ser att man gått dåligt med steg under dagen?

Ny bil?

Snacka om att stå i valet och kvalet. Ska vi skaffa "ny" bil? Våran bil är ett bensinslukande monster som drar mellan 1-1.5l/milen och vi har funderat på att skaffa ny bil pga det. Efter att ha tänkt lite inser vi ju att skillnaden i värde och pengar utlagda knappast täcker skillnaden i bensindrift. MEN vi är ändå lite sugna, vi (eller kanske mest jag) vill ha en automat (det är så mkt "stadskörning och jag får bara ont i kopplingsfoten hela tiden), vi skulle gärna ha en mindre (kortare) bil (våran är jätte bökig att parkera för den är så lång, nästan 4.5m) och trots att den är så stor är det inte jätte mkt plats för bilstolarna. Numer behöver vi ju inte ständigt ha en barnvagn i bilen eftersom båda barnen går, barnvagnen behövs bara om vi ska ut på promenad och då är det ju oftast planerat. Å andra sidan ska ju dottern börja skolan till hösten, dvs mer pengar "ska ut" varje månad. Vi får se hur det blir men jag är verkligen sugen att slippa köra manuellt.

Pappa!

Idag har vi hämtat pappa på flygplatsen. Härligt med mer besök! Barnen var jätte glada att se honom igen. Eftermiddagen har spenderats på taket där vi satt ihop studsmattan, och gissa om de har hoppat gärnet? :D Grillning och sedan promenix för mig och pappa. Hääääärligt värre.

Middag i lugn och ro

Det blev en "utekväll" för oss iallafall igår. Vi åkte till en av favorit restaurangerna, åt gott i lugn och ro, smoothie från Dr. Juice till efterrätt och sen åkte vi och parkerade med vacker utsikt och pratade lite samt såg senaste avsnittet av Lost. Mysigt och härlig avslutning på en i övrigt trist dag.

Så matt

Idag känner jag mig riktigt matt. Trött i hela kroppen och framför allt huvudet. Vet inte riktigt vad som fattas men något är det. Igår tränade jag inte, kanske kan det bero på det? Har sovit som en döing, märkte inte ens när sonen kom in och la sig brevid mig. Maken är standby i en halvtimme till och vi funderade på att gå ut och göra nåt ikväll. Svärföräldrarna har inga planer och kan vara barnvakt men efter att ha kollat bioschemat och ingen film kändes intressant (och min totala avsaknad av entusiasm) har jag nu ingen lust att göra annat än att sitta hemma och kanske se en film. Vi får se vad det blir.

Städdag

Idag har vi städat och grejat för hela slanten. Maken har städat golven medan jag och dottern handlat, när vi kom hem har jag skurat balkongerna och trappan utanför huset. Stek pannkakor i en timme, ätit, vilat en sväng och sedan tvättat bilen. Efter väl utfört arbete belönade vi oss med en utflykt till en trädgårdshandlare, frön, spalje och några andra småsaker stog på shopping listan. Och inte minst stoppet hos grönsakshandlaren på vägen hem för att köpa lite jordgubbar. Tänk vad nöjd man kan känna sig med sig själv efter en sån här dag :) Nu är vi mer eller mindre redo för pappa/morfar besök på söndag...askan permitting så klart. Kvällen har bjudit på två avsnitt av Lost och nu ska vi nog göra något quizz eller liknande innan det blir sängen. Just idag, precis efter städning känns livet bra härligt!

Vem går ut och handlar egentligen?

De senaste dagarna har jag klickat hem en hoper grejer på ebay. Sls fritt shampo, balsam och tvål till barnen, stegräknare till mig, "armrem" som man stoppar mp3 spelaren i när man motionerar (förutom tidigare inköp som jag väntar på, studsmattan till barnen och sls fritt shampo till mig) och jag letar nu som bäst efter ett hopprep att använda till mitt motionsprogram. Allvarligt talat, iallafall om man bor på Malta, hur orkar man ge sig ut i hettan och leta grejer? Det man hittar är ju ändå bara jätte dyrt, dålig kvalite eller går inte att få tag på. PLUS att man måste köra bil hit och dit och leta parkering längre tid än man är i affären.

Jag säger bara en sak:

Hurra för ebay!!!!

Åhhhhh, Alfons Carbonara

En kompis frågade precis efter ett recept jag hade delat med mig av till henne förut (och jag tydligen glömt av) och gissa om jag blev sugen!!!!!

Imorgon blir det nog Alfons Carbonara för min del :D

Recept här för den som är intresserad

Ny bekantskap

Igår och idag har jag träffat en ny bekantskap. En jätte trevlig tjej som kom hit för att undersöka möjligheterna att flytta hit (med mannens företag) och jag hade tagit på mig att svara på några frågor på email, men insåg snabbt att det bästa vore att ses, det är jätte svårt att veta vart man ska börja och det finns ju så mycket att säga! Detaljer som sjukvård, skolor, vart man ska bo osv osv.

Kändis pappa

En pojke i sonens klass har föräldrar som aldrig dyker upp på utflykter, en nanny var med vid inskolningen, han åker skoltransport, det i sig visar ju inget "oengagemang" men allt tillsammans har gjort att jag känt att gossens föräldrar har lite dåligt med intresse för sitt barn. När vi var på kalas hos en gosse i klassen blev den här pojken ditkörd och avlämnad medans alla andra föräldrar stannade kvar med sina barn (det är väl ändå kutym att göra när de är så små som 3-4 år?) Hursomhelst fick jag härom dagen veta att pappan till den här pojken är en "kändis", en tenor som turnerar runt hela världen. Detta förklarar naturligtvis föräldrarnas frånvaro (mamman är tydligen oxå opera sångerska) men jag ser på pojken och tycker på något sätt synd om honom. Han bor tydligen hos sin farmor och jag vet ju att barn alltid lyckas anpassa sig, men vad konstigt det måste kännas att ha föräldrar som man bara ser nån gång emellanåt, säkert inte ens en gång i månaden (nu vet jag ju inte, men jag spekulerar, allt jag läst om pappan går ut på hur upptagen han är och hur mycket han jobbar och reser). Blir föräldrarna som gäster? Tar det tid varje gång de kommer innan pojken (och hans syster) "tinar upp"? Och hur måste det inte kännas för föräldrarna? Jag hade visserligen en underbar helg i london förra året, det var skönt att leva "vuxenliv" ett tag men jag saknade ju barnen! Speciellt på morgonen fick jag nästan ont i hjärtat av att vara utan deras morgon mys. Lever den här mannen med den känslan varje dag eller blir man avtrubbad? Och för att vara lite rakt på sak, varför skaffar man barn när man inte har tid att finnas där för dem överhuvudtaget?

Sömnvanor och kisserier

Vi kämpar på med sonens insomnande, vi vill gärna se att han kan lära sig att somna utan att vi sitter hos honom och vi har nu börjat på allvar. Så länge han inte gråter går vi ut, gråter han lugnar vi ner honom och pratar om varför han inte vill att vi ska gå, förklarar att vi finns i köket osv. Peppar peppar så går det rätt bra ändå. Sedan Sverige besöket har sonen varit mkt bättre på att gå på toaletten. Vet inte om jag skrivit om det men han höll i ett par månader på och kissade i byxorna här hemma. Aldrig några problem ute, bara här hemma. Jätte skumt och han kunde inte förklara varför det blev så. Min teori var att det handlade om uppmärksamhet, även dålig uppmärksamhet är ju uppmärksamhet. Det hände en gång i Sverige och sedan dess ingenting, kanske ombytet fick ur honom ur den ovanan.

Dottern däremot har blivit som förbytt, hon som sedan nyfödd somnat hur bra som helst krånglar. Kliver ur sängen, bankar på dörren och skriker. Jag fattar ingenting! Ikväll har jag varit in en gång och lagt henne i sin säng igen, håller alla tummar att det räcker så. Dottern har vi så smått börjat "pott träna" (fast det är toaletten som gäller). Med värmet kommer dagar när man hemma har mindre kläder på sig. Idag har båda barnen sprungit runt i endast t-shirt och vi ska försöka vara snabba med att lära henne hur det känns när hon behöver kissa så vi tar av blöjan så fort vi får chansen. Hon säger inte till när hon behöver kissa men vi påminner henne och går på toaletten då och då och hon har faktiskt inte kissat på golvet en enda gång idag! *tummen upp* Vi hoppas att det kan hålla i sig och att hon kan bli blöjfri under sommaren, det vore såååå skönt om hon var torr till skolan börjar i Oktober.

Snacka om att sommaren är här!

Inte med maltesiska mått mätt men nu är det varmt! Idag åkte vi till Bugibba, gick en promenad, fikade lite (färskpressad apelsin juice för mig) och sen hem för lunch. Maken åkte till jobbet och jag och barnen har myst runt lite här hemma på eftermiddagen. Nu ligger dom i sängen båda två fast jag tror inte att någon av dem sover än....

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0