Glutenfria blåbärsmuffins

Att baka glutenfritt kan vara lite trixigt och det blir ofta torrt. Mitt go to recept är dessa blåbärsmuffins som blir så himla goda.
 
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1/2 dl strösötningsmedel
1/2 dl flytande margarin
1 dl vaniljyoghurt
1 ägg
Blåbär, önskad mängd


Gör såhär:
Vispa ägg, socker och sötningsmedel. Blanda i yoghurt och margarin.
Rör i mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Klicka ut smeten i 6 st amerikanska muffinsformar.
Rör försiktigt ner blåbären. Grädda i cirka 15-20 minuter i 200 grader.
 
Jag tar däremot inte något sötningsmedel utan gör med 1 dl strösocker.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0